ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραγική κατάληξη 5χρονου λόγω έλλειψης ΜΕΘ Παίδων

Οδύσσεια με τραγική κατάληψη αποτελεί η περίπτωση ενός 5χρονου παιδιού από την Ιτέα Άμφισσας, το οποίο τελικά κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Τραγική κατάληξη 5χρονου λόγω έλλειψης ΜΕΘ Παίδων

Το άτυχο παιδί παρουσίασε το περασμένο Σαββατοκύριακο συμπτώματα υψηλού πυρετού. Οι γονείς του κατέφυγαν σε παιδίατρο, ο οποίος παρέπεμψε το περιστατικό στο νοσοκομείο.

Δεν έχει εξακριβωθεί εάν αρχικά μεταφέρθηκε στο ΓΝ Άμφισσας, ωστόσο την περασμένη Δευτέρα μεταφέρθηκε στο ΓΝ Λαμίας.

Εκεί, ελλείψει παιδονευρολόγου και λόγω της επιδείνωσης της υγείας του, οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη διακομιδή του στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική της Λάρισας.

Η διακομιδή έγινε την Τετάρτη, και πέντε ώρες αργότερα, το παιδί που νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, αφού το νοσοκομείο δε διαθέτει Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων, άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς.

Όπως εξηγούν οι γιατροί, η υγεία του μικρού παιδιού, επιδεινώθηκε σταδιακά λόγω μιας «πολυσυστηματικής λοίμωξης», χωρίς ακόμη να είναι γνωστό εάν ήταν μικροβιακής ή ιογενούς αιτιολογίας.

Χθες, η σορός του μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για νεκροτομή προκειμένου οι ιστολογικές εξετάσεις να αποδείξουν τα ακριβή αίτια του θανάτου.