ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΜΟΠ «Χάρισε Ζωή»: Τιμή στους εθελοντές μυελού των οστών στην Πάτρα

ΚΕΔΜΟΠ «Χάρισε Ζωή»: Τιμή στους εθελοντές μυελού των οστών στην Πάτρα

Μία ανθρώπινη και ξεχωριστή εδήλωση στην οποία θα τιμηθούν εθελοντές δοτών μυελού των Οστών και παράλληλα θα γίνει γνωριμία με αυτούς τους δότες- λήπτες, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών.

Γνωρίζατε ότι μπορεί να είστε εσείς ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ στον κόσμο που δίνοντας αίμα θα μπορούσε να Χαρίσει Ζωή σε έναν συνάνθρωπό του; Τον τελευταίο χρόνο 7 συνάνθρωποί μας από την Πάτρα ήταν οι τυχεροί -ανάμεσα στους 24 εκατομμύρια παγκοσμίως δηλωμένους εθελοντές δότες μυελού των οστών- που βρέθηκαν συμβατοί με ασθενείς που έπασχαν από λευχαιμία και τους Χάρισαν Ζωή.

Αυτοί οι 7 συνάνθρωποί μας θα τιμηθούν στην εορταστική εκδήλωση «ΓνωρίΖΩ - ΧαρίΖΩ Ζωή» που θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου (20:00). Επιπλέον, τέσσερις ασθενείς που μεταμοσχεύθηκαν στη Μονάδα Μεταμόσχευσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν για πρώτη φορά τους άγνωστους μέχρι τώρα δότες τους από το εξωτερικό που τους «Χάρισαν Ζωή»!

Την εκδήλωση θα προλογίσει η δημοσιογράφος Έλλη Στάη, θα συντονίσει ο Χρήστος Φερεντίνος, ενώ θα πλαισιώνεται από καλλιτεχνικό πρόγραμμα με συμμετοχή του Νίκου Ζούδιαρη, της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας, του Κουαρτέτου Δημοτικού Ωδείου Πάτρας, Σόλο Φλάουτο και Nassia & the VIPerformers. Την εκδήλωση θα στηρίξουν σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της Ιατρικής, των Επιχειρήσεων, του Αθλητισμού, του Πολιτισμού και των Media.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των πολιτών για την δωρεά μυελού των Οστών. Το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών, ΚΕΔΜΟΠ «Χάρισε Ζωή», μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη δεξαμενή εθελοντών δοτών, με τις δράσεις του ενημερώνει τον κόσμο για την ανάγκη ύπαρξης πολλών δοτών για να αυξηθούν οι πιθανότητες εύρεσης ενός συμβατού δότη για ένα ασθενή και για την ευκολία δωρεάς μυελού των οστών που πλέον γίνεται μέσω αίματος.

Ενημερωθείτε:

«ΓνωρίΖΩ - ΧαρίΖΩ Ζωή», Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών, 17 Δεκεμβρίου (προσέλευση 19:00, έναρξη 20:00). Τηλ. Επικοινωνίας: 2610 997510. Web: www.xarisezoi.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διαβάστε ακόμη:

Η Πάτρα τιμά τους εθελοντές δότες μυελού των Οστών και γνωρίζει τους δότες - λήπτες

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας στην "Ελπίδα"

BEST OF NETWORK

Lockdown: Πότε θα αρθούν τα μέτρα - Πώς θα «ανοίξουν» σχολεία, καταστήματα - Τι θα ισχύει με τα SMS

Ερντογάν: Έτσι «λαδώνει» τους Ευρωπαίους – Μοιραία για τον Ελληνισμό η Ε.Ε. της Γερμανίας

Όλα τα μυστικά για τις τραπεζικές θυρίδες – Τι διδάσκει το colpo grosso του Ψυχικού

Lockdown: «Βόμβα» Πέτσα - Απαγόρευση κυκλοφορίας και τα Χριστούγεννα

Καιρός - Αρναούτογλου: Ερχονται διαδοχικά βαρομετρικά και ψυχρή εισβολή

Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 29/11 έως 05/12: Πολύς ντόρος για το τίποτα!

Όλγα Φαρμάκη: Η αποκλειστική συνέντευξη για την εγκυμοσύνη της και το Survivor

Eφαρμογή έπος: Dating app αποκλειστικά για όσους δεν έχουν μαλλί!

Αυτές είναι οι καλύτερες τροφές για τον εγκέφαλο (εικόνες)

Προσοχή! Εχετε κάποιο από αυτά τα 10 passwords; Αλλάξτε το αμέσως (vid)

Αγγλικά: Για ποιο λόγο είναι η κυρίαρχη γλώσσα του κόσμου;

Η Σολωμού είπε δημόσια αυτό που όλοι σκεφτόμαστε για τα Χριστούγεννα 2020