ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέντε περιστατικά από το House M.D. που μπορεί πράγματι να συμβούν!

Όσοι έχουν παρακολουθήσει έστω και ένα επεισόδιο της αγαπημένης τηλεοπτικής σειράς Ιατρικές Υποθέσεις, θα έχουν σίγουρα διαπιστώσει πως χαρακτηριστικό της στοιχείο ήταν τα παράδοξα ιατρικά περιστατικά με τα οποία έρχονταν αντιμέτωποι οι γιατροί.

Πέντε περιστατικά από το House M.D. που μπορεί πράγματι να συμβούν!

Για οκτώ ολόκληρες σεζόν, ο εκκεντρικός Δρ Χάουζ κατάφερνε πάντα να ανακαλύψει την αιτία πίσω από τις σπάνιες παθήσεις που παίδευαν τους ασθενείς του.

Όσο κι αν δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε, ορισμένα από τα περιστατικά δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα. Δείτε μερικά από αυτά.

1. Ρικετσίωση (A Pox In Our House)

house1

Ένα νεαρό κορίτσι τραυματίζεται από ένα γυάλινο μπουκάλι που σπάει. Το 200 ετών μπουκάλι είχε βρεθεί σε ένα ναυαγισμένο πλοίο εγκαταλελειμμένο στην ακτή και τα συμπτώματα που εμφανίζει το κορίτσι θυμίζουν αρχικά λοίμωξη από ευλογιά, νόσο που έχει εξαλειφθεί εδώ και χρόνια. Στη συνέχεια οι γιατροί διαπιστώνουν ότι πρόκειται για ρικετσίωση, μια θεραπεύσιμη βακτηριακή λοίμωξη που εξαπλώνεται από παράσιτα στα ποντίκια.

2. Δηλητηρίαση από χρυσό (Clueless)

Ένας άνδρας ασθενής εκδηλώνει δύσπνοια την ώρα που κάνει σεξ με τη γυναίκα του. Έπειτα από αρκετές τυπικές εξετάσεις για την ύπαρξη βαρέων μετάλλων στον οργανισμό οι οποίες βγήκαν αρνητικές, διαπιστώθηκε ότι η σύζυγος δηλητηρίαζε τον ασθενή με θειομηλικό χρυσό. Η δηλητηρίαση από βαρέα μέταλλα είναι αρκετά συχνή και μπορεί να είναι αποτέλεσμα έκθεσης σε βιομηχανικό περιβάλλον ή από την κατάποση νερού. Ωστόσο, η δηλητηρίαση συγκεκριμένα από χρυσό είναι αρκετά σπάνια.

3. Νόσος Erdheim-Chester (All In)

house3

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση των ανοσοκυττάρων και μπορεί να οδηγήσει στην ανεπάρκεια ζωτικών οργάνων. Οι αρχικές εξετάσεις για τη νόσο ήταν αρνητικές, όμως ο Δρ Χάουζ δεν δίστασε να βάλει τη ζωή του ασθενούς σε κίνδυνο προκειμένου να προκύψει ασφαλής διάγνωση. Ο ασθενής είχε εμφανίσει διάρροια με αίμα. Έπειτα από βιοψία, διαπιστώθηκε ότι πράγματι πάσχει από τη νόσο.

4. Βουβωνική πανώλη (Sleeping Dogs Lie)

house4

Μια γυναίκα αντιμετωπίζει αϋπνίες ακόμη και όταν λαμβάνει μεγάλη ποσότητα υπνωτικών χαπιών. Στη συνέχεια εμφανίζει αιμορραγία από τον πρωκτό και προβλήματα στο συκώτι. Ο Δρ Χάουζ μαθαίνει ότι η ασθενής είχε έρθει σε επαφή με σκύλο που πιθανώς είχε ψύλλους μολυσμένους με βουβωνική πανώλη. Έπειτα από τις σχετικές εξετάσεις, οι υποψίες του γιατρού επιβεβαιώθηκαν. Η βουβωνική πανώλη εκδηλώνεται με τον πυρετό, τον πονοκέφαλο, τα ρίγη και το οίδημα στα λεμφογάγγλια.

5. Ασθένεια του ύπνου (Fidelity)

house 5

Μια γυναίκα ανεβάζει μυστηριωδώς πυρετό και κοιμάται ατελείωτες ώρες. Αν και στην αρχή η ιατρική ομάδα υποπτεύεται καρκινικό όγκο, τα συμπτώματα υποδεικνύουν αφρικανική τρυπανοσωμίαση, ασθένεια ευρύτερα γνωστή ως Ασθένεια του Ύπνου. Τα συμπτώματα της τρυπανοσωμίασης περιλαμβάνουν τον πυρετό, τον ισχυρό πονοκέφαλο, την ευερεθιστότητα, την κόπωση και το οίδημα στα λεμφογάγγλια. Μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα εάν δεν αντιμετωπιστεί. Η νόσος παρατηρείται μόνο σε αφρικανικές χώρες, όπου μεταδίδεται από τη μύγα τσε-τσε.

Διαβάστε επίσης:

Ο τηλεοπτικός Δρ Χάουζ έλυσε πραγματικό ιατρικό μυστήριο!