ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ινδία: Γιατροί αφαίρεσαν ζωντανή κατσαρίδα από τη μύτη γυναίκας!

Ακολουθεί μια είδηση ακατάλληλη για λιπόψυχους. Γιατροί στην Ινδία αφαίρεσαν μια ολοζώντανη κατσαρίδα που ζούσε στη μύτη μιας γυναίκας για κάποιο –απροσδιόριστο– χρονικό διάστημα.

Ινδία: Γιατροί αφαίρεσαν ζωντανή κατσαρίδα από τη μύτη γυναίκας!

Η 42χρονη γυναίκα ξύπνησε κάποια στιγμή στη μέση της νύχτας και είχε μια ακαθόριστη αίσθηση ότι κάτι περπατούσε μέσα στο κεφάλι της. Όπως αποδείχθηκε εν καιρώ, επρόκειτο για μια κατσαρίδα που είχε τρυπώσει βαθιά στη μύτη της.

«Δεν μπορούσα να εξηγήσω αυτό που ένιωθα, αλλά ήμουν σίγουρη ότι ήταν κάποιο έντομο» δήλωσε στην ινδική New Indian Express η γυναίκα, η οποία επίσης είχε πονοκεφάλους και δύσπνοια, σύμφωνα με το CNN.

Αφού επισκέφθηκε αρκετές κλινικές, τελικά ένας γιατρός, ο ωτορινολαρυγγολόγος δρ Μ.Ν. Σανκάρ του Ιατρικού Κολεγίου Στάνλεϊ της πόλης Τσενάι, ανακάλυψε ότι μια κατσαρίδα είχε εισχωρήσει μέσω της μύτης της σχεδόν έως τη βάση του κρανίου της, στο διαχωριστικό σημείο ανάμεσα στον εγκέφαλο και στη μύτη.

Αρχικά οι γιατροί εισήγαγαν ένα ενδοσκόπιο στη μύτη και είδαν την κατσαρίδα, την οποία στη συνέχεια αφαίρεσαν με μικρές λαβίδες και ένα μηχάνημα αναρρόφησης. Αν δεν είχαν κάνει την επέμβαση και η κατσαρίδα συνέχιζε να ζει στο κεφάλι της γυναίκας, κάποια στιγμή θα πέθαινε εκεί μέσα και πιθανώς θα προκαλούσε μόλυνση.

Οι γιατροί δήλωσαν ότι –ευτυχώς– είναι πολύ ασυνήθιστα τέτοια περιστατικά κατσαρίδων που χώνονται σε ανθρώπινες μύτες. Πιο συχνές όμως είναι οι περιπτώσεις κατσαρίδων που τρυπώνουν σε αυτιά.

Οι επιστήμονες αγνοούν γιατί τα έντομα έχουν αυτήν την προτίμηση. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι ένας άνθρωπος ξυπνάει πιο εύκολα αν νιώσει κάτι μέσα στη μύτη του παρά στο αυτί του, οπότε με ένα φτάρνισμα ή φύσημα της μύτης μπορεί να το βγάλει, ενώ στο αυτί αυτό δεν είναι δυνατό.

Στο ερώτημα αν μια κατσαρίδα μπορεί να τρυπώσει στον ίδιο τον εγκέφαλο, η επιστημονική εκτίμηση είναι πως αυτό είναι άκρως απίθανο, επειδή ένα οστό τον διαχωρίζει από τη μύτη. Πάλι καλά...

Δείτε κι αυτό:

Σαουδική Αραβία: Τρία «κέρατα» φύτρωσαν στην πατούσα ηλικιωμένης (εικόνες)

Ινδία: Μωρό έξι ημερών έπαθε «αυτανάφλεξη»

Πέντε περιστατικά από το House M.D. που μπορεί πράγματι να συμβούν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ