ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε τον μικρότερο βηματοδότη στον κόσμο που μπαίνει μέσα στην καρδιά (βίντεο)

Τα άλματα στην σύγχρονη τεχνολογία φαίνεται πως ακολουθεί και η ιατρική επιστήμη. Από τη στιγμή που οι ηλεκτρονικές συσκευές μικραίνουν ολοένα και περισσότερο σε μέγεθος, ήταν θέμα χρόνου να κατασκευαστεί και ο πρώτος βηματοδότης στον κόσμο, ο οποίος είναι τόσο μικρός που εμφυτεύεται απευθείας μέσα στην καρδιά του ασθενούς.

Δείτε τον μικρότερο βηματοδότη στον κόσμο που μπαίνει μέσα στην καρδιά (βίντεο)

Πρόκειται για το δημιούργημα της εταιρείας Medtronic με το όνομα "Micra". Δεν υπάρχουν ηλεκτρόδια που συνδέονται στην καρδιά. Έτσι δεν υπάρχει ο κίνδυνος κάποιο από αυτά να σταματήσει να λειτουργεί ή να αποκολληθεί από τη θέση του.

micra-in-heart

Επίσης δεν υπάρχει καμία ανάγκη για να γίνει κάποια πολύπλοκη και επικίνδυνη χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση της συσκευής κάτω από το δέρμα. Η διαδικασία εμφύτευσης του βηματοδότη είναι ελάχιστα επεμβατική και οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα οδηγήσει σε λιγότερες επιπλοκές και βελτιωμένη μακροχρόνια θεραπεία για τον ασθενή.

Medtronic-Micra

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα σχετικό βίντεο από το Ιατρικό Κέντρο Wexner στο πανεπιστήμιο του Οχάιο, ένα από τα κέντρα που συμμετέχουν σε μια παγκόσμια μελέτη εφαρμογής του Micra.

Διαβάστε επίσης:

Δημιούργησαν προσθετικό χέρι με ρεαλιστική αίσθηση αφής

Κατασκεύασαν βηματοδότη που δουλεύει σαν αυτόματο ρολόι

Σχεδίασαν βηματοδότη που «μιμείται» την ανθρώπινη καρδιά

Τοποθέτησαν με επιτυχία τον πιο μικρό βηματοδότη στον κόσμο