ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όταν η σαμπάνια... προκαλεί ατυχήματα

Τα ατυχήματα που προκαλούνται από φελλό είναι πολύ πιο συχνά απ' όσο νομίζουμε. Με τον ερχομό του νέου χρόνου, επιβάλλεται να ανοίγουμε μια σαμπάνια "για το καλό" -όπως λέμε- και γιατί έτσι επιβάλλει η εορταστική ατμόσφαιρα.

Όταν η σαμπάνια... προκαλεί ατυχήματα

Το χτύπημα στο μάτι από φελλό είναι όμως πολύ πιο συχνό φαινόμενο από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την αμερικανική έρευνα με επικεφαλής τον Ferenc Kuhn, καθηγητή οφθαλμολογίας στο πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ στην Αλαμπάμα, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Bristish Journal of Ophtalmology.

Στους 12.889 τραυματισμούς στο μάτι, οι 90 περιπτώσεις προέρχονται από φελλό ή σπασμένο γυαλί που πετάχτηκαν με δύναμη σε αυτό. Και το 26% αυτών των περιπτώσεων είχαν κάποιο πρόβλημα όρασης στη συνέχεια.

Αν λοιπόν συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει αμέσως να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, γιατί ορισμένα τραύματα πρέπει να θεραπεύονται γρήγορα για να μην υπάρξει κάποια επιπλοκή. Τα τραύματα αυτά μπορεί να είναι από διάβρωση του κερατοειδούς με οίδημα του αμφιβληστροειδούς μέχρι τραυματισμό του βολβού του ματιού.

Σε κάθε περίπτωση, είτε νοσηλευθείτε στο νοσοκομείο είτε όχι, το πρώτο σας μέλημα, είναι να είστε νηφάλιοι!

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε τις καλύτερες συμβουλές για να διαχειριστείτε το ποτό και το ξενύχτι

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη σαμπάνια, μέρα που είναι

Δείτε τι θα πάθετε αν πίνετε σαμπάνια κάθε μέρα