ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε τις καλύτερες συμβουλές για να διαχειριστείτε το ποτό και το ξενύχτι

Η περίοδος των γιορτών είναι συνήθως συνώνυμη και με τον τρομερό πονοκέφαλο που νοιώθουμε την επόμενη μέρα, μετά το εορταστικό ξεφάντωμα, απόρροια του ξενυχτιού και της υπερβολικής κατανάλωσης φαγητού και ποτού. Οι λύσεις για να τον θεραπεύσουμε ποικίλουν.

Δείτε τις καλύτερες συμβουλές για να διαχειριστείτε το ποτό και το ξενύχτι

Ναυτίες, ξηρό στόμα, αφυδάτωση, πονοκέφαλος είναι μερικά γνωστά συμπτώματα γι'αυτούς που ξενυχτάνε. Όλα τα συμπτώματα εκδηλώνονται μόλις αρχίσει να μειώνεται το ποσοστό του αλκοόλ στο αίμα.

Για την αντιμετώπισή τους υπάρχουν διάφορα και απλά γιατροσόφια όπως ένας δυνατός καφές ή κρύο ντους. Ωστόσο οι γιατροί δίνοντας την επιστημονική τους εξήγηση καταρρίπτουν τους μύθους και μας δίνουν πιο πρακτικές συμβουλές, διότι όπως επισημαίνουν η καφεΐνη για παράδειγμα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή όταν βρισκόμαστε σε τέτοια κατάσταση.

Είναι συνετό λοιπόν να καταναλώνουμε μεγάλη ποσότητα νερού, καθώς το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση η οποία με την σειρά της είναι ικανή να εντείνει τον πονοκέφαλο. Ακόμα καλύτερο είναι να έχουμε φάει πριν πιούμε.

Όσον αφορά το κρύο ντους και την φυσική άσκηση, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούν να καταπολεμήσουν την υπνηλία αλλά δεν μπορούν να βοηθήσουν στην αποβολή του αλκοόλ από τον οργανισμό. Ακόμα και τα παυσίπονα μπορεί να θεωρηθούν αναποτελεσματικά, προκαλώντας πονόκοιλο ή καούρες, καθώς έτσι αναμιγνύονται με το αλκοόλ.

Εντούτοις ο καλύτερος σύμμαχος για το hangover και το ξενύχτι, είναι ο χρόνος. Μόνο έτσι αποβάλλεται το αλκοόλ από τον οργανισμό καθώς πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία (χρειάζονται 90 λεπτά για να αποβάλλει ο οργανισμός 1 μόνο ποτήρι).

Τέλος, ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτούμε είναι η πρόληψη, με άλλα λόγια να πίνουμε πάντα με μέτρο!

Διαβάστε ακόμη:

Πώς θα συνέλθετε από το hangover του ρεβεγιόν

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη σαμπάνια, μέρα που είναι

Η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνεται παράλληλα με την σωματική άσκηση