ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Amgen αγκαλιάζει τα παιδιά της Στέγης Ανηλίκων Πειραιά

Hμέρα Εθελοντισμού, πραγματοποίησε τα Χριστούγεννα η φαρμακευτική Amgen, μέσω της οποίας οι εργαζόμενοί της έδωσαν το μήνυμα της εγκάρδιας συμμετοχής και αλληλέγγυας προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, δημιουργώντας ένα κλίμα ζεστασιάς για τα παιδιά που φιλοξενούνται στη Στέγη Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμένας».

Η Amgen αγκαλιάζει τα παιδιά της Στέγης Ανηλίκων Πειραιά

Η εταιρεία πραγματοποίησε συγκεκριμένα, δωρεά κλιματιστικών μονάδων, καθώς και επαρκούς ποσότητας πετρελαίου, επιθυμώντας να συμβάλλει στη δημιουργία συνθηκών ζεστού περιβάλλοντος για τα 23 παιδιά που φιλοξενούνται στο κτίριο έκτασης 1.200 τμ της Στέγης Ανηλίκων Πειραιά.

Παράλληλα, σε μία ξεχωριστή γιορτή για τα παιδιά, την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 οι εθελοντές της Amgen πήραν τις θέσεις τους στους πάγκους του Χριστουγεννιάτικου εργαστηρίου που στήθηκε στην Στέγη, βοηθώντας τα παιδιά να φτιάξουν γλυκά, κατασκευάζοντας χειροτεχνίες και συμμετέχοντας σε διασκεδαστικές δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην εταιρεία Amgen, για την πολύτιμη προσφορά της στο έργο μας. Τέτοιες ενέργειες εν μέσω αυτών των δύσκολων συγκυριών συνδράμουν σημαντικά στο έργο που επιτελείται για τα παιδιά» σημείωσε η Διευθύντρια της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμένας», κυρία Αγγελική Κουζούμη, συμπληρώνοντας «Η συμβολή των εργαζομένων της Amgen έδωσε μια χαρούμενη νότα στην καθημερινότητα των παιδιών που φιλοξενούνται στη Στέγη».

Παρών στην εκδήλωση, ως μέλος της ομάδας εθελοντών, ήταν και ο Γενικός Διευθυντής της Αmgen Hellas, κος Matyas Lakatos, ο οποίος ανέφερε σχετικά: «Παράλληλα με την ερευνητική της δραστηριότητα, η Amgen αναπτύσσει έντονη κοινωνική δράση, υποστηρίζοντας ενεργά τις κοινωνίες, στις οποίες ζει και εργάζεται το προσωπικό της, το οποίο με τη σειρά του συμμετέχει εθελοντικά αφιερώνοντας χρόνο προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Στο πλαίσιο αυτό, στόχος όλων των εθελοντών της Amgen Hellas ήταν η συνολική προσφορά στην εύρυθμη λειτουργιά της Στέγης και η διευκόλυνση του πολύτιμου έργου που αυτή επιτελεί».

Ποιά είναι η Amgen

Η Amgen, παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της να αξιοποιεί στο έπακρο τη δυναμική της βιοτεχνολογίας, διερευνώντας τα πολύπλοκα μονοπάτια της νόσου στους ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, εστιάζεται στην ανακάλυψη, την ανάπτυξη, την παραγωγή και διάθεση καινοτόμων θεραπειών. Η προσέγγιση αυτή, με γνώμονα τη χρήση εργαλείων όπως η προηγμένη ανθρώπινη γενετική, στοχεύει στη διαλεύκανση της πολυπλοκότητας της νόσου και την κατανόηση των βασικών αρχών της ανθρώπινης βιολογίας.

Η Amgen, επικεντρώνεται σε θεραπευτικές περιοχές όπου εντοπίζεται ακάλυπτη ιατρική ανάγκη, αξιοποιώντας την πολύχρονη εξειδίκευση και βαθιά γνώση της παραγωγής βιολογικών φαρμάκων προς όφελος της βελτίωσης της ζωής των ασθενών. Πρωτοπόρος στο χώρο της βιοτεχνολογίας και της έρευνας από το 1980, η Amgen αποτελεί σήμερα μια από τις κορυφαίες ανεξάρτητες εταιρείες βιοτεχνολογίας παγκοσμίως, με θεραπείες που έχουν βοηθήσει εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο, αναπτύσσοντας παράλληλα ένα από τα πιο πρωτοποριακά χαρτοφυλάκια νέων μορίων στη βιοφαρμακευτική βιομηχανία με δυναμική να οδηγήσουν σε νέες, επαναστατικές θεραπευτικές προσεγγίσεις στην μελλοντική αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών.

Διαβάστε ακόμη:

Ανάγκη για ασφαλιστική κάλυψη στις εξετάσεις βιοδεικτών

Βιοδείκτες: Χρήσιμο εργαλείο για ογκολογικούς ασθενείς & όχημα εξοικονόμησης πόρων