ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε κίνδυνο η λειτουργία του Αιματολογικού του Παπαγεωργίου ελλείψει γιατρών

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί η λειτουργία του αιματολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Σε κίνδυνο η λειτουργία του Αιματολογικού του Παπαγεωργίου ελλείψει γιατρών

Το τμήμα δεν είναι σε θέση να δεχτεί και να περιθάλψει νέους αιματολογικούς ασθενείς, ενώ ακόμη και οι 800 παλιοί χρόνιοι ασθενείς συχνά παραπέμπονται στα αντίστοιχα τμήματα άλλων νοσοκομείων της πόλης.

Όπως επισημαίνουν οι γιατροί του τμήματος, παρά τις τεράστιες προσπάθειες του προσωπικού να καλύψει τα κενά, εάν δεν υπάρξει άμεση πρόσληψη γιατρών, η μόνη ασφαλής λύση θα είναι η περαιτέρω περιστολή του κλινικού έργου.

Όπως δηλώνει στην εφημερίδα «Μακεδονία» η διευθύντρια του Αιματολογικού τμήματος Άννα Κιουμή, «στα χρόνια της κρίσης το Αιματολογικό τμήμα έχασε πάνω από το 50% της δυναμικότητάς του σε ιατρικό προσωπικό το οποίο δεν αντικαταστάθηκε. Μετά τις συνταξιοδοτήσεις, τις μετακινήσεις, τις παραιτήσεις γιατρών και τις αποχωρήσεις δύο ειδικευόμενων, το Αιματολογικό καλείται να επιτελέσει όλο το έργο του μόνο με πέντε ειδικούς αιματολόγους. Η κάλυψη αυτή είναι ανθρωπίνως αδύνατη, όσο αδύνατη είναι η ταυτόχρονη παρουσία ενός γιατρού σε δύο και τρία μέρη την ίδια στιγμή».

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ασθενείς από όλη τη Β. Ελλάδα που απευθύνονται στο Παπαγεωργίου, είτε πάσχουν από κάτι απλό είτε πιο σοβαρό, όπως λευχαιμία.

Το Αιματολογικό με όλα τα τμήματά του λειτουργεί σε 24ωρη βάση, 365 μέρες το χρόνο και εφημερεύει ανά τέσσερις ημέρες για όλη τη Β. Ελλάδα και για να λειτουργήσει επαρκώς χρειάζεται άμεσα τουλάχιστον τρεις ακόμη αιματολόγους.

Διαβάστε επίσης:

Δραματική έκκληση των εργαζομένων του «Παπαγεωργίου» για τη λειτουργία του νοσοκομείου