ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρ. Εγκλήματος για τον εκφοβισμό στο διαδίκτυο

Ο Δήμος Πεντέλης διοργανώνει εκδήλωση με βασικό ομιλητή το Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχο κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων στις 19 Μαρτίου 2015 και ώρα 7.00μμ, που θα πραγματεύεται το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού όπως εκδηλώνεται μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν μαθητές και νέοι.

Ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρ. Εγκλήματος για τον εκφοβισμό στο διαδίκτυο

Η ραγδαία ανάπτυξη της επιστήμης της Πληροφορικής με συνεπακόλουθη επίδραση στον τομέα της επικοινωνίας έχει καταστήσει το Διαδίκτυο αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του σύγχρονου ανθρώπου, που επιθυμεί μέσω αυτού του μέσου την ανταλλαγή πληροφοριών, την προφορική και γραπτή επικοινωνία αλλά και ψυχαγωγία.

Αντιστοίχως, πέραν των αδιαμφισβήτητων πλεονεκτημάτων του, ο τρόπος χρήσης του μέσου έχει αναδείξει και την εμφάνιση νέων παθολογικών, αντικοινωνικών συμπεριφορών όπως αυτής του κυβερνοεκφοβισμού.

Ο όρος διαδικτυακός ή εναλλακτικά ηλεκτρονικός εκφοβισμός (cyberbullying), έννοια κατά το πρόσφατο παρελθόν άγνωστη στον περισσότερο κόσμο, αποτελεί πλέον ένα σύγχρονο ανησυχητικό κοινωνικό φαινόμενο που αφορά και τις κοινότητες των εφήβων.

Διαβάστε επίσης:

Bullying: Οι μορφές του και τα χαρακτηριστικά του παιδιού-θύματος

Παιδί και bullying: «Τι ψυχολογικά προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν σε ένα παιδί;»

Ένα συγκλονιστικό βίντεο κατά του bullying

Πόσο τρομακτικός μπορεί να γίνει ο διαδικτυακός εκφοβισμός; Ένα video που πρεπει να δείτε