ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζωγραφίστε για να ελευθερωθείτε από το άγχος σας

Τα βιβλία ζωγραφικής για ενήλικες γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία κυρίως στις νέες γυναίκες.«Απόδραση από την καθημερινότητα» δηλώνει ο Jean-Pierre Royol, ψυχολόγος στο Παρίσι και πρόεδρος της επαγγελματικής ομάδας Art-Thérapie, και εξηγεί τους λόγους της νέας μανίας για ζωγραφική.

Ζωγραφίστε για να ελευθερωθείτε από το άγχος σας

Διάφοροι εκδοτικοί οίκοι έχουν πουλήσει χιλιάδες βιβλία ζωγραφικής, πρόκειται για πολύ μεγάλη επιτυχία που εξαπλώνεται στον κόσμο.

Προφανώς τα σχέδια αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τα παιδικά, είναι πιο εκλεπτυσμένα. Αλλά τα σχέδια αυτά δεν μπορούν να εξηγήσουν την δημιουργική αυτή μανία, καθώς η μόνη ελευθερία που έχουν είναι η επιλογή των χρωμάτων.

Σύμφωνα λοιπόν με τον ψυχολόγο, η εξήγηση βρίσκεται στην ανάγκη των οπαδών να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους. Πιστεύει ότι η ζωγραφική μεταφράζεται σε μια αντίδραση ενάντια στην επαγγελματική ζωή και την ρουτίνα. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να μετατραπούν σε μηχανές εργασίας.

Συνεχίζει λέγοντας πως αυτή η δραστηριότητα αφορά κυρίως γυναίκες οι οποίες έχουν πολλές υποχρεώσεις και ψάχνουν έναν τρόπο να χαλαρώσουν. Αυτή η ελάχιστα δημιουργική δραστηριότητα τους δίνει την ευκαιρία να φτιάξουν όμορφα σκίτσα και ακόμα να ενσωματωθούν σε ένα κοινωνικό σύνολο, καθώς αυτή η νέα μοναχική αρχικά τάση τους δίνει την δυνατότητα να γνωρίσουν άτομα με το ίδιο ενδιαφέρον και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους. Ένα ακόμα πλεονέκτημα της ζωγραφικής.

Διαβάστε ακόμη:

Οι ζωγραφιές των παιδιών προβλέπουν το IQ στη εφηβεία