ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτά είναι τα 3 απόλυτα μυστικά για καλύτερο ύπνο

Αν προσπαθείτε καθημερινά να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας ή απλά προσπαθείτε να ξεκουραστείτε σας δίνουμε 3 πανεύκολους τρόπους για να το πετύχετε.

Αυτά είναι τα 3 απόλυτα μυστικά για καλύτερο ύπνο

Διαβάστε τους και ... όνειρα γλυκά λοιπόν!

Γάλα: το ζεστό γάλα είναι μια πολύ καλή λύση για να ξεκουράσετε το πνεύμα και το σώμα σας: το γάλα περιέχει θρυπτοφάνη, ουσία που βοηθάει στον καλύτερο ύπνο. Γιατί λοιπόν δεν ζεσταίνετε μια κούπα γάλα πριν πέσετε για ύπνο; Το ίδιο ευεργετικό για τον ύπνο είναι και το γάλα αμυγδάλου, πλούσιο σε ασβέστιο και βοηθά τον εγκέφαλο στην παραγωγή μελατονίνης.

Λεβάντα: το αιθέριο έλαιο της λεβάντας είναι γνωστό για τις ηρεμιστικές του ιδιότητες. Είναι λοιπόν ο απαραίτητος σύμμαχός σας αν υποφέρετε από αϋπνίες. Πριν να πάτε στο κρεβάτι σας κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο με αιθέριο έλαιο λεβάντας και πείτε αντίο στις αϋπνίες.

Μέλι: προσθέστε ένα ή δύο κουταλάκια μέλι σε ένα ρόφημα της επιθυμίας σας. Το μέλι ευνοεί την σύνθεση της θρυπτοφάνης η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση της διάθεσης και φυσικά του ύπνου. Το μέλι είναι πολύ θρεπτικό και βοηθά στην αντιμετώπιση του βήχα.

Με αυτά τα μικρά και απλά tips δεν θα ξαναπαραπονεθείτε για τις αϋπνίες σας!

Διαβάστε ακόμη:

Τέσσερις βασικές αιτίες που έχετε αϋπνίες

Δείτε αν σας λείπει ύπνος με το τεστ των 59'' (βίντεο)

Τι συμβαίνει όταν κοιμόμαστε με φως

Πώς θα μετατρέψετε το κρεβάτι σας σε... παράδεισο ύπνου

Ο υπολογιστής και το κινητό «κλέβουν» ώρες από τον ύπνο