ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Eurostat: Περισσότερα παιδιά, περισσότερη ευτυχία

Οι οικογένειες με 3 ή και περισσότερα παιδιά είναι πιο ευτυχισμένες, σύμφωνα με ευρωπαϊκά στατιστικά στοιχεία.

Eurostat: Περισσότερα παιδιά, περισσότερη ευτυχία

Όπως προκύπτει από την ετήσια αναφορά της «Eurostat» σχετικά με την ευτυχία στα κράτη-μέλη, η Σκανδιναβία διατηρεί για μια ακόμα χρονιά τα σκήπτρα, ενώ χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης –Ελλάδα, Κροατία, Ουγγαρία και κυρίως Βουλγαρία- βρίσκονται... στον πάτο της λίστας.

Η έρευνα βασίστηκε σε μια κλίμακα από το 0 μέχρι το 10, με το 0 να δηλώνει την απόλυτη δυστυχία και το 10 να αντιστοιχεί στην ευφορία.

Η Βρετανία βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκορ από 7,1 ως 7,3. Η Σουηδία, η Φινλανδία και η Ελβετία είναι όλες στο 8, ενώ το σκορ για τη Βουλγαρία κατρακυλά στο 4,8.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που προέκυψαν είναι το γεγονός ότι οι οικογένειες με 3 ή περισσότερα παιδιά είναι πιθανότερο να είναι πολύ ευτυχισμένες, συγκριτικά με όσες έχουν μόνο ένα ή δυο παιδιά, με τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους άγαμους.

Γονείς με 3 ή και περισσότερα παιδιά βαθμολόγησαν την ευτυχία τους κατά μέσο όρο με 7,4, με το 28% εξ αυτών να δηλώνουν «εξαιρετικά ευτυχισμένοι». Αντίθετα, ένας εργένης κάτω των 65 ετών σκοράρει κατά μέσο όρο 6,6.

Διαβάστε επίσης:

Από τι κινδυνεύουν τα παιδιά που γεννιούνται από μεγάλους μπαμπάδες

Το ιδανικό ύψος των παιδιών ανά ηλικία (πίνακες)