ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντιγήρανση: Όλα τα νέα δεδομένα και τεχνικές στο Παγκόσμιο Συνέδριο Δερματολογίας από την LaRoche-Posay

Όλες οι νέες τεχνικές γύρω από την αντιγήρανση αλλά και κάποιες περιπτώσεις τύφλωσης που καταγράφηκαν από γιατρούς, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ενέσιμα εμφυτεύματα, αναλύθηκαν ενδελεχώς, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Δερματολογίας στο Βανκούβερ.

Αντιγήρανση: Όλα τα νέα δεδομένα και τεχνικές στο Παγκόσμιο Συνέδριο Δερματολογίας από την LaRoche-Posay

Όπως ανακοινώνει η La Roche Posay, στις τελευταίες συνεδριάσεις για την αντιγήρανση παρατηρείται πάντοτε μεγάλη προσέλευση. Ζητήσαμε από δύο δερματολόγους, την Έλια Ρόο από την Ισπανία και την Ελοΐζα Άιρες από τη Βραζιλία, να μοιραστούν τα δικά τους κορυφαία θέματα.

Η ειδικός στην αντιγήρανση Έλια Ρόο, η οποία παρακολούθησε και το Συνέδριο στη Σεούλ το 2011, λέει: «Τέσσερα χρόνια μετά, αυτό που ήταν τότε παρελθόν είναι πλέον παρόν». Είναι ενθουσιασμένη με τις τελευταίες τεχνικές λιπόλυσης με λέιζερ που παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο. Εξήγησε ότι το λέιζερ περιέχεται σε ένα σωληνάκι το οποίο εισάγεται στην περιοχή που χρήζει θεραπείας, αφαιρείται το λίπος, αλλά επιπλέον το λέιζερ συσφίγγει την επιδερμίδα, δίνοντας πολύ καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Η Ελοΐζα Άιρες έχει ιδιωτικό ιατρείο στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Παρ' ότι έγιναν πολλές παρουσιάσεις σχετικά με τα βλαστοκύτταρα και τους αυξητικούς παράγοντες, εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες ως προς την ασφάλεια και θεωρεί ότι αποτελούν σίγουρα θεραπείες του μέλλοντος. Η κορυφαία επιλογή της Ελοΐζα είναι τα φαρμακοκαλλυντικά που παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο, όπως είναι η Ρεσβερατρόλη τοπικής χρήσης, καθώς και τα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν Νιασιναμίδη.

Ο Βινς Μπερτούτσι, πρόεδρος της Καναδικής Δερματολογικής Εταιρείας, επεσήμανε τα νέα τοπικά σκευάσματα βοτουλινικής τοξίνης. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρησιμοποιούνται βελόνες, το οποίο θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας (υπερβολική έκκριση ιδρώτα). Ο Βινς Μπερτούτσι είναι ειδικός στα ενέσιμα εμφυτεύματα (fillers) και προβλέπει μια νέα προσέγγιση στη χρήση ενέσιμων εμφυτευμάτων μαλακών μορίων με πολύ πιο φυσικό αποτέλεσμα, η οποία μπορεί να συνδυαστεί και με βοτουλινική τοξίνη προκειμένου να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Δεν παύει να υπάρχει ανησυχία όσον αφορά στην κακή χρήση των ενέσιμων εμφυτευμάτων (fillers) και η οφθαλμίατρος Τζιν Καράδερς –που πρώτη ανακάλυψε τη δυνατότητα χρήσης της βοτουλινικής τοξίνης για τη μείωση των ρυτίδων– κατά την εισήγησή της στο Συνέδριο ανέλυσε 98 περιπτώσεις τύφλωσης από ενέσιμα εμφυτεύματα. Η Τζιν Καράδερς είναι υπέρ της χρήσης εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος σε συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου (mid face lift), διότι τουλάχιστον σε περίπτωση ατυχήματος υπάρχει «αντίδοτο», ένα ένζυμο που ονομάζεται υαλουρονιδάση. Ο Βινς Μπερτούτσι θα ήθελε όλοι οι γιατροί να διαθέτουν ένα σετ εξοπλισμού έκτακτης ανάγκης, όπου θα έχουν πρόχειρο ένα «αντίδοτο».

Για περαιτέρω αποκλειστική ενημέρωση από το φετινό Παγκόσμιο Συνέδριο Δερματολογίας στο Βανκούβερ, που σας προσφέρει η La Roche-Posay, επισκεφθείτε το www.youtube.com/Larocheposayinter.

Ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα αντιγήρανσης της LaRoche-Posay!

Διαβάστε ακόμη:

FDA: Προειδοποίηση για τις πληρωτικές ουσίες (fillers)

Κίνδυνος μόνιμης τύφλωσης και εγκεφαλικού από τις ενέσεις μπότοξ

Πληρωτικές ουσίες: Πότε φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα