ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεννήθηκε με δύο μήτρες, αλλά χωρίς κόλπο

Η 8χρονη Πόπι Γουόντσγουρθ από το Γιορκ της Αγγλίας γεννήθηκε με μια εξαιρετικά σπάνια διαταραχή λόγω της οποίας τα γεννητικά της όργανα μοιάζουν με αυτά μιας κούκλας, δηλαδή εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει η έξοδος του ουροποιητικού και του πεπτικού της συστήματος, υπάρχει μόνο δέρμα.

Γεννήθηκε με δύο μήτρες, αλλά χωρίς κόλπο

Η Πόπι έχει επίσης δύο μήτρες αντί για μία, όμως οι γιατροί δηλώνουν πως ίσως μπορέσει στο μέλλον να κάνει παιδί.

Αδυνατεί να ουρήσει και να αφοδεύσει κανονικά, οπότε από τη μέρα που γεννήθηκε χρησιμοποιείται στομία για να αφαιρούνται τα περιττώματα από το σώμα της.

cloaca2

Το κοριτσάκι γεννήθηκε με κλοάκη (αμάρα), διαταραχή στην οποία το ορθό, ο κόλπος και η ουρήθρα μοιράζονται μια κοινή δίοδο, η οποία στην περίπτωση της Πόπι δεν καταλήγει σε κάποια έξοδο. Η κλοάκη παρατηρείται σε 1 ανά 50.000 γεννήσεις, αποκλειστικά σε κορίτσια.

Persistent cloaca

Η Πόπι έχει μόνο ένα νεφρό, το οποίο μάλιστα δεν λειτουργεί σωστά, οπότε αναγκάζεται να παίρνει συνεχώς αντιβίωση για να αντιμετωπίζει τις λοιμώξεις. Γιατροί στη Βρετανία πραγματοποίησαν χειρουργική επέμβαση ώστε η καθημερινότητά της να γίνει λίγο πιο εύκολη, όμως οι δυνατότητες είναι περιορισμένες για πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος.

621ea54a48fb33192ef1b05ce46cccc5 L

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, η περίπτωση της Πόπι είναι τόσο σοβαρή και σπάνια που Αμερικανοί γιατροί συμφώνησαν να καλύψουν τα μισά έξοδα ώστε να πραγματοποιηθεί μια σωτήρια επέμβαση αλλά και να μπορέσουν να μελετήσουν το περιστατικό για ερευνητικούς σκοπούς. Ο χειρουργός Μαρκ Λέβετ από το Οχάιο θα πραγματοποιήσει την επέμβαση ώστε η Πόπι να μπορεί να χρησιμοποιεί την τουαλέτα. Μάλιστα, η επέμβαση ίσως της επιτρέψει μια μέρα να κάνει ένα παιδί με τη βοήθεια καισαρικής τομής.

Διαβάστε επίσης:

Από αυτή τη φωτογραφία ανακάλυψαν πως το αγοράκι έχει καρκίνο

Η εξομολόγηση του άντρα με τα δύο πέη

Η εξομολόγηση της 22χρονης με τους δύο κόλπους