ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η 2χρονη που δεν έχει γευτεί ποτέ καμία τροφή

Τα περισσότερα νήπια παρακαλούν τους γονείς τους να τους δώσουν μια σοκολάτα, ένα ζαχαρωτό ή λίγα πατατάκια. Όμως η Maci-Louise Muller δεν έχει ιδέα τι γεύση έχουν οι λαχταριστές λιχουδιές που λατρεύουν τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας της.

Η 2χρονη που δεν έχει γευτεί ποτέ καμία τροφή

Για την ακρίβεια, εύχεται να μπορούσε να φάει ακόμη και μπρόκολο, αρακά ή οτιδήποτε άλλο παραδοσιακά αποφεύγουν τα μικρά παιδιά.

Η 2χρονη από το Σάουθεντ του Έσσεξ πάσχει από μια σπάνια διαταραχή που συνεπάγεται ότι το σώμα της απορρίπτει όλα μα όλα τα είδη τροφών. Την ταλαιπωρεί από τότε που γεννήθηκε η πιο σπάνια και σοβαρή μορφή γαστρεντερικής ανεπάρκειας που υπάρχει και η περίπτωσή της έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στους γιατρούς.

621ea54a48fb33192ef1b05ce46cccc5 L

Η ανεπάρκεια εκδηλώνεται όταν ο οργανισμός αδυνατεί να αφομοιώσει τροφές, υγρά και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Αν και η πάθηση συνήθως πλήττει το παχύ και το λεπτό έντερο, σε σοβαρές περιπτώσεις επηρεάζεται και η λειτουργία του οισοφάγου ή του στομάχου. Συνήθεις επιπλοκές είναι ο επίμονος πόνος, η ναυτία, ο εμετός, η διάρροια ή η σοβαρή δυσκοιλιότητα. Η ανεπάρκεια οδηγεί συχνά σε υποσιτισμό, αφού ο οργανισμός δεν λαμβάνει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να επιβιώσει και να αναπτυχθεί.

Η Maci-Louise δεν μπορεί να φάει και να πιει τίποτε απολύτως χωρίς να εκδηλωθούν σοβαρές επιπλοκές, οπότε τρέφεται μόνο με ενδοφλέβιο ορό. Αφού δεν τρέφεται φυσιολογικά, το κοριτσάκι αναπόφευκτα νιώθει συνέχεια εξαντλημένο και μετά βίας περπατά.

toddler 2

Η μητέρα της αναφέρει πως η κατάσταση επιδεινώθηκε σημαντικά όταν η Maci-Louise ήταν έξι μηνών. Το κοριτσάκι έχασε πολύ βάρος, τα μαλλιά της έπεσαν και η όψη της αλλοιώθηκε εντελώς.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, η διάγνωση που δόθηκε αρχικά, όταν η Maci-Louise ήταν δύο μηνών, υπέδειξε εωσινοφιλική εντεροκολίτιδα, πάθηση στην οποία εκδηλώνεται σοβαρή φλεγμονή στο έντερο. Όμως η πάθηση εξελίχθηκε και η υγεία της έκτοτε έχει επιδεινωθεί σημαντικά.

Η οικογένεια προσπαθεί επί του παρόντος να συγκεντρώσει χρήματα ώστε να παρασχεθεί στην Maci-Louise η βέλτιστη δυνατή ιατρική φροντίδα.

a1aa0ee28544df41d219e763498c0411 L