ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι πυρκαγιές βλάπτουν σοβαρά την καρδιά μας

Η ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλεί μια πυρκαγιά μπορεί να συμβάλλει στο έμφραγμα, την καρδιακή ανακοπή ή άλλες καρδιαγγειακές επιπλοκές, σύμφωνα με νέα έρευνα που εκπονήθηκε από Αυστραλούς ερευνητές.

Οι πυρκαγιές βλάπτουν σοβαρά την καρδιά μας

Βλαβερά σωματίδια που βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στον καπνό εισπνέονται και εισχωρούν εύκολα στον οργανισμό, προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα, όμως οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μπορεί να προκαλέσουν και διαταραχή της καρδιακής λειτουργίας.

Έχει αποδειχθεί στο πλαίσιο παλαιότερων ερευνών ότι τα μικροσκοπικά σωματίδια που εκπέμπουν τα οχήματα ή τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας συνδέονται με την εκδήλωση φλεγμονής στο σώμα και με την καρδιοπάθεια.

Αντίστοιχες φαίνεται να είναι οι επιπτώσεις για τον οργανισμό σε περίπτωση πυρκαγιάς, σύμφωνα με τη νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επίσημο περιοδικό της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας (Journal of the American Heart Association).

Οι ειδικοί συνιστούν την παραμονή του γενικού πληθυσμού εντός των σπιτιών και την κανονική λήψη της φαρμακευτικής αγωγής για τους ασθενείς. Επίσης, επισημαίνουν ότι πρέπει να παρασχεθεί άμεσα ιατρική βοήθεια εάν εμφανιστούν ανησυχητικά συμπτώματα έπειτα από την έκθεση στον καπνό.