ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άμεση ανταπόκριση του ΕΚΑΒ με 2 ασθενοφόρα και 2 Κινητές Ιατρικές Μονάδες στο Ζεφύρι

Άμεσα ανταποκρίθηκε το ΕΚΑΒ με τις δύο κινητές του μονάδες, στο περιστατικό των τραυματιών από πυροβολισμούς στο Ζεφύρι, ενώ συνολικά 12 άτομα διακομίσθηκαν σε τρία νοσοκομεία του λεκανοπεδίου. 

Άμεση ανταπόκριση του ΕΚΑΒ με 2 ασθενοφόρα και 2 Κινητές Ιατρικές Μονάδες στο Ζεφύρι

Εδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σήμερα, 24 Ιουλίου και ώρα 9:44, το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. Αθήνας έλαβε κλήση από την Άμεση Δράση σχετικά με τραυματισμένα άτομα, κατόπιν ανταλλαγής πυροβολισμών, στην περιοχή του Ζεφυρίου και συγκεκριμένα επί της οδού Δωδεκανήσου στον αριθμό 12, ενώ στη συνέχεια υπήρξε και 2η κλήση από πολίτη, ο οποίος ανέφερε τα ίδια δεδομένα.

Λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού, κινητοποιήθηκαν άμεσα το πιο κοντινό στην περιοχή ασθενοφόρο αλλά και η ανάλογη Κινητή Μονάδα με γιατρό του Ε.Κ.Α.Β., τα οποία και αφίχθησαν στο Α.Τ. Ζεφυρίου στις 9:59. Με εντολή της Αστυνομίας, εξαιτίας της επικινδυνότητας της κατάστασης (ανταλλαγή πυροβολισμών κλπ), το ασθενοφόρο και η Κινητή Ιατρική Μονάδα παρέμειναν στο Α.Τ. Ζεφυρίου μέχρι να ολοκληρωθεί η παρέμβαση των Αστυνομικών Δυνάμεων στο σημείο του συμβάντος.

Παράλληλα το Συντονιστικό Κέντρο Του Ε.Κ.Α.Β. Αθήνας, αξιολογώντας τα στοιχεία που προέκυπταν με την πάροδο της ώρας, κινητοποίησε ακόμη ένα ασθενοφόρο αλλά και μία Κινητή Ιατρική Μονάδα, τα οποία και μετέβησαν άμεσα στην περιοχή.

Τελικά οι διασώστες και οι γιατροί του Ε.Κ.Α.Β. επιχείρησαν πρώτη φορά στο σημείο του συμβάντος στις 10:45, οπού αφού προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στα τραυματισμένα άτομα έκριναν αναγκαία τη διακομιδή 12 συνολικά τραυματιών από πυροβολισμό προς τους ανάλογους σχηματισμούς Υγείας.

Συγκεκριμένα, διεκομίσθησαν 6 παιδιά προς το Γενικό Νοσοκομείο «Παίδων Π.& Αγλαΐας Κυριακού», 4 ενήλικες προς το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» και 2 ενήλικες προς το «Θριάσιο» Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας.

H επιχειρησιακή δράση του Ε.Κ.Α.Β., σχετικά με την παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας αλλά και τη διακομιδή των τραυματιών προς τους προαναφερόμενους σχηματισμούς Υγείας, ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 12:32 (24/07/2015), ενώ στην περιοχή θα παραμείνει σε ετοιμότητα ασθενοφόρο όχημα.