ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σοκ στην Κύπρο – Γυναίκα «κουβαλούσε» το δίδυμο αδερφάκι της για 45 χρόνια

Οι γιατροί σοκαρίστηκαν όταν ανακάλυψαν ότι η 45χρονη Βρετανίδα Τζένι Καβάνα κουβαλούσε όλα αυτά τα χρόνια το δίδυμο αδερφάκι της, το οποίο μάλιστα δήλωσαν ότι... της έμοιαζε!

Σοκ στην Κύπρο – Γυναίκα «κουβαλούσε» το δίδυμο αδερφάκι της για 45 χρόνια

Η μάζα στην ωοθήκη της γυναίκας διέθετε πρόσωπο, μάτι, ένα δόντι και μακριά μαύρα μαλλιά ακριβώς σαν τα δικά της.

Η ανακάλυψη έγινε όταν η γυναίκα έκανε υπέρηχο. Η μάζα στην αριστερή της ωοθήκη έφτανε τα 10 εκατοστά και θα μπορούσε ακόμη και να την οδηγήσει στο θάνατο εάν προέκυπτε ρήξη της ωοθήκης, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph. «Ένιωθα σαν να έχω έναν εξωγήινο μέσα μου», δηλώνει η 45χρονη. «Νιώθω πολύ τυχερή που αφαιρέθηκε πριν με σκοτώσει.»

Η Τζένι, μητέρα δύο παιδιών, αναφέρει πως πάντα απέφευγε τους γιατρούς και πως ποτέ στη ζωή της δεν είχε επισκεφθεί γυναικολόγο, χωρίς όμως να αντιμετωπίσει προβλήματα σε καμία από τις δύο εγκυμοσύνες της.

Η γυναίκα μεγάλωσε στο Λονδίνο όμως μετακόμισε με τον τότε σύζυγό της στην Κύπρο το 2005.

Το σοκαριστικό εύρημα προέκυψε όταν η περίοδός της άρχισε να συνοδεύεται από εκτενή αιμορραγία και οι γιατροί επέμειναν να κάνει υπέρηχο. Όταν ανακαλύφθηκε η μάζα στην αριστερή της ωοθήκη, οι γιατροί απέκλεισαν το ενδεχόμενο να πρόκειται για καρκινικό όγκο. Πίστευαν ότι είναι είτε τεράτωμα είτε κύστη.

Οι εξετάσεις δεν έδωσαν σαφή αποτελέσματα και η γυναίκα υποβλήθηκε σε τρίωρη επέμβαση στο Mediterranean Hospital της Λεμεσού ώστε να αφαιρεθεί η μάζα.

Jenny Kavanagh m

Η περίπτωση της 45χρονης ανήκει σε μια κατηγορία περιστατικών που ονομάζονται fetus in fetu (έμβρυο μέσα στο έμβρυο), όταν ένα μερικώς ανεπτυγμένο έμβρυο ενσωματώνεται σε ένα έμβρυο (το δίδυμο αδελφάκι του) που αναπτύσσεται φυσιολογικά εντός της μήτρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην επιθεώρηση Hong Kong Medical Journal, τέτοιου είδους περιστατικά καταγράφονται 1 φορά ανά 500.000 γεννήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο! Μωρό γεννήθηκε «έγκυος»
26χρονη φοιτήτρια «φιλοξενούσε» το δίδυμο αδερφάκι της στον εγκέφαλό της