ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γέννησε τρία παιδιά μέσα σε ένα μήνα!

Η σπάνια περίπτωση της 20χρονης από το Μπαγκλαντες.

Γέννησε τρία παιδιά μέσα σε ένα μήνα!

Η Arifa Sultana γέννησε ένα πρόωρο αγοράκι στα τέλη Φεβρουαρίου σε νοσοκομείο στο νότιο Μπαγκλαντές. Ένα μήνα αργότερα, μεταφέρθηκε επειγόντως σε άλλο νοσοκομείο με έντονο πόνο στην κοιλια, και οι γιατροί με ένα απλό υπέρηχο διαπίστωσαν εμβρόντητοι ότι ετοιμαζόταν να ξαναγεννήσει και μάλιστα δίδυμα!

Η 20χρονη είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις γυναικών με δύο μήτρες, οι οποίες προφανώς δεν είχαν εντοπιστεί μέχρι τη στιγμή του δεύτερου τοκετού, αφού η ίδια ανήκει σε οικονομικά αδύναμη οικογένεια και δεν είχε υποβληθεί σε όλους τους απαραίτητους προγεννητικούς ελέγχους.

Οι γιατροί πιθανολογούν πως η νεαρή δεν είχε κάνει κανένα υπερηχογράφημα όλο το προηγούμενο διάστημα, γι' αυτό και μέχρι τη γέννηση των διδύμων δεν είχε εντοπιστεί η δεύτερη μήτρα και η δεύτερη εγκυμοσύνη.

«Σοκαρισμένοι εντοπίσαμε στον υπέρηχο τα δίδυμα. Δεν έχουμε ξανασυναντήσει παρόμοια περίπτωση», δήλωσαν στο BBC οι γιατροί που ξεγέννησαν την 20χρονη με καισαρική τομή. Τα δίδυμα - ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι - είναι καλά στην υγεία τους και έχουν ήδη λάβει εξιτήριο, όπως και το αδελφάκι τους που γεννήθηκε μόλις ένα μήνα νωρίτερα.

Η διπλή μήτρα (επιστημονικά δίδλεφυς μήτρα) σχηματίζεται όταν δημιουργούνται δύο εσωτερικές κοιλότητες μέσα στη μήτρα. Κάθε κοιλότητα μπορεί να φέρει δικό της τράχηλο και κόλπο. Η κατάσταστη πηρεάζει περίπου 1 στις 400 γυναίκες, ενώ θεωρείται πολύ σπάνια η ταυτόχρονη εγκυμοσύνη και στις δύο μήτρες.

Στην περίπτωση της 20χρονης Μπαγκλαντεσιανής, οι γιατροί εικάζουν ότι υπήρξε τριπλή ωορρηξία και τα τρία ωράρια γονιμοποιήθηκαν ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να προκύψουν τρία έμβρυα.

Πηγή: BBC