ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«25 εκατομμύρια ευχαριστώ» για την Παγκόσμια ημέρα εθελοντή δότη μυελού των οστών, μια πρωτοβουλία του ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή

Με μια μεγάλη συναυλία υποστήριξης της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών και τιμής των 25 εκατομμυρίων εθελοντών δοτών παγκοσμίως, ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του ΚΕΔΜΟΠ-Χάρισε Ζωή, το βράδυ του Σαββάτου στις 8, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

«25 εκατομμύρια ευχαριστώ» για την Παγκόσμια ημέρα εθελοντή δότη μυελού των οστών, μια πρωτοβουλία του ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή

Με τη συναυλία εκφράσαμε «25 εκατομμύρια ευχαριστώ» σε όλους όσοι έχουν εγγραφεί εθελοντές δότες μυελού των οστών παγκοσμίως. Γιατί μπορεί 25 εκατ. δότες να φαίνεται μεγάλος αριθμός, χρειαζόμαστε, όμως, πολλούς ακόμα για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των ασθενών με καρκίνο του αίματος (όπως η λευχαιμία -ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στα μικρά παιδιά- και το λέμφωμα) που θα μπορούσαν να θεραπευτούν με τη μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Η εκδήλωση αποτέλεσε άλλο ένα μήνυμα προς τον κόσμο, προκειμένου να δείξουμε πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο Ένας άνθρωπος για τη ζωή του άλλου, να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να ενημερωθεί και να γίνει ο καθένας από εμάς μέρος αυτής της αλυσίδας ζωής που καθημερινά σώζει ζωές ασθενών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τη συναυλία πραγματοποίησε το ανανεωμένο μουσικό σχήμα του Μιχάλη Χατζηγιάννη, που με τη ζεστή φωνή του ξεσήκωσε το κοινό και μας χάρισε έντονες συγκινήσεις. Μαζί του επί σκηνής συνέπραξε η Γεωργία Νταγάκη, συνθέτρια, ερμηνεύτρια και μουσικός της κρητικής λύρας. Το θέαμα που παρουσίασαν ήταν πραγματικά συναρπαστικό.

Περισσότεροι από 30 εθελοντές δράσης βοήθησαν καθ΄όλη τη διάρκεια της βραδιάς για την πραγματοποίηση της συναυλίας, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα για τη σημασία του εθελοντισμού, στηρίζοντας εμπράκτως το έργο του «Χάρισε Ζωή» ενάντια στη λευχαιμία. Στο χώρο του φουαγιέ, εξάλλου, 40 νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών εγγράφηκαν στην εθνική και παγκόσμια δεξαμενή δοτών και μια μέρα μπορεί να «χαρίσουν ζωή» σε κάποιον ασθενή που τους έχει ανάγκη.

Τη συναυλία παρουσίασε ο κ. Δημήτρης Σιούτης, θερμός υποστηρικτής του έργου του ΚΕΔΜΟΠ-Χάρισε Ζωή, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του ΠΓΝΠ και Επιστημονικός Υπεύθυνος του ΚΕΔΜΟΠ - Χάρισε Ζωή, καθηγητής αιματολογίας, κ. Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης.

Τη συμπαράστασή τους στο έργο του ΚΕΔΜΟΠ-Χάρισε Ζωή εξέφρασαν έμπρακτα με την παρουσία τους η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών καθηγήτρια κ. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, ο Διοικητής του ΠΓΝ Πατρών, κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ, κ. Χαράλαμπος Γώγος, η Πρόξενος της Γαλλίας, κ. Χριστίνα Δευτεραίου, καθώς και ο αναπληρωτής πρυτάνεως κ. Γιώργος Αγγελόπουλος.

Η εκδήλωση δε θα ήταν δυνατή χωρίς τη στήριξη από τους χορηγούς και υποστηρικτές της: Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ Α.Ε., C.B.L, Γέφυρα Α.Ε., Μπίκος Πατώματα, MedFrigo, Εφημερίδα Πελοπόννησος, Κόσμος της Πάτρας, έντυπο Τέταρτο, Ραδιοφωνικοί Σταθμοί UpFM, Alpha989, στο Κόκκινο, Kiss FM, Wave 97.4, Max FM, και τα ειδησεογραφικά site Juniors Club, NewsPlus, OnMed, PatrasEvents και The Best. Ευχαριστούμε θερμά ακόμα και το φωτογραφείο Ελισάβετ και Παναγιώτης Ανθόπουλος.

Στη διοργάνωση της εκδήλωσης συμμετείχε η Cogitans-δράσεις πολιτισμού.

Ραντεβού σ' ένα χρόνο
Συνεχίστε να στηρίζετε το ΚΕΔΜΟΠ-Χάρισε Ζωή

Διαβάστε ακόμη:

Εις σάρκαν μία, Doctoranytime και Karkinaki.gr για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών

Πέθανε η "μητέρα" της μεταμόσχευσης μυελού των οστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ