ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υψηλού επιπέδου υγειονομική ετοιμότητα του ΕΚΕΠΥ στον 33ο Μαραθώνιο - Το ΕΚΑΒ επενέβη σε 42 περιστατικά

Υψηλού επιπέδου ήταν ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της υγειονομικής κάλυψης του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, σύμφωνα με τον απολογισμό του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας.

Υψηλού επιπέδου υγειονομική ετοιμότητα του ΕΚΕΠΥ στον 33ο Μαραθώνιο - Το ΕΚΑΒ επενέβη σε 42 περιστατικά

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, το οποίο είχε την ευθύνη το επιτελικού συντονισμού της Υγειονομικής Κάλυψης του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους φορείς αλλά και τις δομές παροχής Υγείας, έφερε εις πέρας το υψηλού επιπέδου επιχειρησιακό σχέδιο, παροχής προνοσοκομειακής αλλά και νοσοκομειακής φροντίδας προς τους συμμετέχοντες.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.ΕΠ.Υ., βάσει του σχεδιασμού της, είχε θέσει σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα μεγάλη δύναμη του Ε.Κ.Α.Β., τις δομές της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός», το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ» καθώς και τα Κέντρα Υγείας των όμορων με τη διαδρομή περιοχών.

Κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής είχαν αναπτυχθεί Αυτόνομοι Σταθμοί Παροχής Ιατρικής Φροντίδας οι γιατροί των οποίων υποδέχτηκαν περιστατικά δρομέων που έχρηζαν επιτόπιας παροχή Ιατρικής Φροντίδας.

Εκτός αυτών, κατά την πραγματοποίηση του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ επενέβησαν συνολικά σε 42 περιστατικά, από τα οποία 16 διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός», 2 δρομέων στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ» και 1 ακόμη δρομέα στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΚΑΤ». Αξιοσημείωτο είναι ότι το επιχειρησιακό Κέντρο του Ε.Κ.ΕΠ.Υ., κατά τη διάρκεια περιστατικού καρδιακής ανακοπής 50χρονου δρομέα, έθεσε σε ετοιμότητα (χωρίς να βρίσκεται σε εφημερία) το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «η Σωτηρία», ώστε να πραγματοποιηθεί η διασωλήνωση του (αφού είχε προηγηθεί ανάνηψη από Διασώστες τους Ε.Κ.Α.Β.) και στη συνέχεια η διακομιδή του στο Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός»

Στο σύνολό τους τα είδη των περιστατικών που αντιμετωπίστηκαν από όλες τις επιχειρησιακές μονάδες παροχής Υγείας (Προνοσοκομειακής και Νοσοκομειακής) ήταν: 11 αναπνευστικά, 4 ορθοπεδικά και 4 καρδιολογικά.

Από όλα τα προαναφερόμενα περιστατικά, για περαιτέρω νοσηλεία παραμένουν 4 άτομα στην καρδιολογική κλινική του Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός»

Το ΕΚΕΠΥ εκφράζει τα συγχαρητήρια του, στους γιατρούς, νοσηλευτές, διασώστες και λοιπό διοικητικό και τεχνικό προσωπικό τόσο του ΕΚΑΒ όσο και των εφημερευόντων νοσοκομείων για τον επαγγελματισμό, την υψηλή αίσθηση καθήκοντος που σε συνδυασμό με την επιστημονική τους κατάρτιση και την εμπειρία συνετέλεσαν τα μέγιστα στην επιτυχημένη διεκπεραίωση του τόσο σημαντικού Παγκόσμιου αθλητικού γεγονότος.

Διαβάστε ακόμη:

33ος Μαραθώνιος: 19 δρομείς σε νοσοκομεία, ένας σοβαρά σε Μονάδα Εμφραγμάτων