ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαριάννα Βαρδινογιάννη & Πατούλης κοντά στα παιδιά μεταναστών στο Ελληνικό

Κοντά στα παιδιά μεταναστών που φιλοξενούνται στο γήπεδο Χόκεϋ στο Ελληνικό, βρέθηκε ομάδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στο πλαίσιο της συμμαχίας ανθρωπιάς του ΙΣΑ με το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε. και το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Μαριάννα Βαρδινογιάννη & Πατούλης κοντά στα παιδιά μεταναστών στο Ελληνικό

Οι εθελοντές γιατροί του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, κατέγραψαν τα παιδιά και τις υγειονομικές ανάγκες τους προκειμένου να μπουν στο πρόγραμμα του εμβολιασμού ενώ παραδόθηκαν κουτιά με φάρμακα .Παράλληλα μοιράστηκαν στα παιδιά Χριστουγεννιάτικα δώρα και είδη πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες και ρούχα.

Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη εξέφρασε τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των προσφύγων και πρόσφερε στα παιδιά και τους νέους παιχνίδια, γλυκά, κουβέρτες και ρούχα. Στον μικρό μάλιστα Μοχάμεντ, που δεν έφυγε ούτε λεπτό από δίπλα της, η κυρία Βαρδινογιάννη, καθώς τον είδε που κρύωνε, έβγαλε το κασκόλ της και του το φόρεσε!

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε:

«Ο ΙΣΑ από την πρώτη στιγμή έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση των κρίσιμων υγειονομικών προβλημάτων που έχουν προκύψει από το μεταναστευτικό και προσφυγικό ρεύμα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεσαι και η συμμετοχή μας στο πρωτοποριακό πρόγραμμα “we care”, το οποίο έχει στόχο την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθώς και τον προληπτικό έλεγχο και εμβολιασμό των παιδιών των προσφύγων. Ωστόσο θα πρέπει να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεσα εθνικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών και των κρίσιμων υγειονομικών ζητημάτων που προκύπτουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πρόγραμμα «We care», που αποτελεί πρωτοβουλία του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», αφορά βρέφη, παιδιά και εφήβους ως 16 ετών, στα οποία παρέχεται δωρεάν εξέταση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προληπτικός έλεγχος και εμβολιασμός. Μετά από την εξέταση, δίνεται σε κάθε παιδί ένα ειδικό βιβλιάριο υγείας με το οποίο σε περίπτωση ανάγκης για νοσηλεία, μπορεί να διακομίζεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Όλες οι περιπτώσεις καταγράφονται και γίνεται η σχετική ενημέρωση των αρμόδιων φορέων.

Η υλοποίηση τους Προγράμματος πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου, στηρίζεται από την «Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας» (ΚΕΔΕ) το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.
Το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με προτεραιότητα στις περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, και πάντα σε συνεννόηση με τους αντίστοιχους Δήμους.

Παρόντες στην εκδήλωση επίσης, ήταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» Εμμανουήλ Παπασσάβας, ο Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Κωνσταντίνος Δήμτσας ενώ συμμετείχε και ο καλλιτέχνης Σάκης Ρουβάς.

Διαβάστε ακόμη:

Ξεκίνησε το πρόγραμμα We Care με εμβολιασμούς και ιατρική βοήθεια σε 350 προσφυγόπουλα - Μία πρωτοβουλία της Μ. Βαρδινογιάννη