ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Πρέπει να απευθυνθώ σε ειδικό για τις κρίσεις άγχους;

Ο Mikhail Varshavski ανακηρύχθηκε από το περιοδικό People ως ο πιο σέξι γιατρός!

Ο πιο σέξι γιατρός απαντά: Πρέπει να απευθυνθώ σε ειδικό για τις κρίσεις άγχους;

Μεταξύ των εφημεριών στο νοσοκομείο του Νιου Τζέρσεϊ όπου κάνει την ειδικότητά του και των δραστηριοτήτων του ιδρύματος Limitless Tomorrow που έχει ιδρύσει με σκοπό την οικονομική ενίσχυση νέων, ο εμφανίσιμος γιατρός βρήκε λίγο χρόνο για να απαντήσει σε ένα σημαντικό ερώτημα σχετικά με το άγχος.

Σε συνεργασία με το Women’s Health, ο Mikhail Varshavski απαντά μέσα από βίντεο ερωτήσεις αναγνωστών σχετικά με διάφορα καθημερινά ζητήματα υγείας.

Η ερώτηση αυτής της εβδομάδας είναι: «Νομίζω ότι εκδηλώνω συμπτώματα κρίσης άγχους, μία φορά το χρόνο. Νιώθω πόνο στο στήθος και ενόχληση στο λαιμό και μετά έχω δύσπνοια. Μερικές φορές έχω τάση προς έμετο και πρέπει να απομακρυνθώ από το χώρο που βρίσκομαι. Πρέπει να το αναφέρω στο γιατρό μου και να πάρω κάποια αγωγή γι’ αυτό;»

Ο γιατρός επισημαίνει ότι τέτοιου είδους κρίσεις πρέπει πάντα να γνωστοποιούνται στο γιατρό. «Μπορεί να πρόκειται για κρίση άγχους, μπορεί όμως να είναι και κάτι πιο σοβαρό», επισημαίνει ο Δρ Varshavski.

Το σφίξιμο στο στήθος, η δυσκολία στην αναπνοή και άλλα αντίστοιχα συμπτώματα πρέπει να εξετάζονται από ειδικό, καθώς μπορεί να αποτελούν πρώιμη ένδειξη καρδιοπάθειας, πάθησης των πνευμόνων κ.α. και η έγκαιρη διάγνωση σημαίνει έγκαιρη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση.

Τέλος, ο Δρ Varshavski αναφέρει πως αν πράγματι πρόκειται για κρίσεις άγχους, τότε επηρεάζουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής, οπότε πρέπει να αντιμετωπίζονται είτε με φαρμακευτική αγωγή είτε με εναλλακτικές μεθόδους όπως ο βελονισμός, η ψυχοθεραπεία (π.χ. γνωστική συμπεριφορική θεραπεία). Εάν οι κρίσεις αποτελούν εμπόδιο σε μια ομαλή καθημερινότητα, σίγουρα πρέπει να αξιολογούνται από ειδικό, καταλήγει ο γιατρός.

Δείτε κι αυτό:

Ο πιο σέξι γιατρός μάς λέει πώς να καθαρίσουμε σωστά τα αφτιά μας! (vid)