ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρεία

Με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, με αφορμή, την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση του Καρκίνου, όπως καθιερώθηκε η 4η Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης για τον Έλεγχο του Καρκίνου. Η Οργάνωση αυτή, συντονίζει τις δράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο για τον καρκίνο, την πιο κοστοβόρα αλλά και με βαριές κοινωνικές επιπτώσεις παγκοσμίως ασθένεια, σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα και τους οικονομολόγους υγείας. 

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρεία

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Αναστάσιος Κουράκης, αν. καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο εργαστήριο Γενετικής και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, ιατρός, κ. Νικόλαος Μανιός. Την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της, ογκολόγος, κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας, νευροχειρουργός, κ. Νικόλαος Κορδιολής, και το μέλος του Δ.Σ. κ. Παναγιώτης Χούχουλας.

Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε η αξία του προληπτικού ελέγχου και της έγκαιρης διάγνωσης, τομείς οι οποίοι έχουν υποχωρήσει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά και η μεγάλη σημασία της ενημέρωσης για την προστασία της υγείας των πολιτών. Τονίσθηκε επίσης η ιδιαίτερη σημασία του κατάλληλου προγραμματισμού και των στοχευμένων δράσεων όσον αφορά και τη διάθεση των περιορισμένων οικονομικών πόρων, προκειμένου να επιτυγχάνεται υψηλή αποτελεσματικότητα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης αναφέρθηκε στην πολυσχιδή δραστηριότητα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και κάλεσε τους ειδικούς επιστήμονες που την απαρτίζουν να υποβάλουν συγκεκριμένες προτάσεις για νομοθετικές παρεμβάσεις και συνέργειες με την Πολιτεία, ώστε να υπάρξουν συντονισμένες, οργανωμένες και αποτελεσματικές δράσεις.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με τη συμμετοχή του Υπουργείου Υγείας, με θέμα την πρόληψη του καρκίνου στη χώρα μας.

Διαβάστε ακόμη:

Ογκολόγοι-Παθολόγοι Ελλάδος: Το 40% των καρκίνων μπορεί να προληφθεί, αλλά η χώρα δεν έχει Εθνικό Σχέδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ