ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το αλλόκοτο αντι-στρες βίντεο που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε!

Το βίντεο έχει συγκεντρώσει πάνω από 120.000 views στο YouTube, με τους περισσότερους χρήστες να επισημαίνουν στα σχόλιά τους τη χαλαρωτική επίδρασή του.

Το αλλόκοτο αντι-στρες βίντεο που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε!

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τεσσάρων λεπτών πρωταγωνιστεί μία... τομάτα!

{youtube}vbIjZ-3LNo8{/youtube}

Το βίντεο αυτό, όπως και άλλα βίντεο «αντίστροφης θεραπείας» (reverse therapy), όπως χαρακτηρίζεται, δημιουργήθηκαν από τον Λιθουανό Linas Lakavicius και τον συνεργάτη του, ο οποίος μάλιστα είναι και ο «συμπρωταγωνιστής» της τομάτας στο βίντεο.

Το κανάλι Wryfield lab στο οποίο δημοσιεύονται τα βίντεο φιλοξενεί οπτικοακουστικά πειράματα, μεταξύ των οποίων και βίντεο της τεχνικής ASMR (Autonomous Sensory Meridian Eesponse - Αυτόνομη Αισθητηριακή Απόκριση του Μεσημβρινού).

Ο Lakavicius δηλώνει πως άρχισε να μαθαίνει για την τεχνική ASMR μέσω του διαδικτύου και του κέντρισε πολύ το ενδιαφέρον, οπότε αποφάσισε να δημιουργήσει και ο ίδιος τέτοιου είδους βίντεο.

Τα διαθέσιμα ερευνητικά στοιχεία για το φαινόμενο ASMR είναι εξαιρετικά περιορισμένα. Πρόκειται για ένα αίσθημα μουδιάσματος που ξεκινά από το κεφάλι και εξαπλώνεται σταδιακά σε ολόκληρο το σώμα, επιφέροντας τη χαλάρωση ή και ευφορία ή ρίγος, με τις επιδράσεις αυτές να προκύπτουν κυρίως από ακουστικά ερεθίσματα.

Δείτε κι αυτό:

Η πρώτη επιστημονική έρευνα για το «ψιθυριστό πορνό»!

Ο πιο δυνατός οργασμός είναι... εγκεφαλικός! (βίντεο)