ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περίπου 800 παιδιά στην Ειδομένη εμβολιάστηκαν χθες από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Περίπου 800 παιδιά στην Ειδομένη εμβολιάστηκαν χθες από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Περίπου 800 παιδιά έως 15 ετών εμβολιάστηκαν εχθές από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, στα δύο βενζινάδικα που λειτουργούν ως άτυποι καταυλισμοί στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης.

Η εκστρατεία καθολικής εμβολιαστικής κάλυψης των προσφύγων και μεταναστών, υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας, θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο, σύμφωνα με τη Βίκυ Μαρκολέφα από τους ΓΧΣ, με εμβολιασμούς στον άτυπο καταυλισμό στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, όπου παραμένουν χιλιάδες πρόσφυγες.

Στην περιοχή της Ειδομένης, η εκστρατεία γίνεται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και αφορά ασθένειες όπως η διφθερίτιδα, ο τέτανος, η ιλαρά, η πολιομυελίτιδα, η ηπατίτιδα, ο πνευμονόκοκκος και η γρίπη.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η γενίκευση της καμπάνιας εμβολιασμού σε όλους τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και των διεθνών οργανισμών.

Στο μεταξύ, άλλα τρία λεωφορεία, με συνολικά περίπου 100 άτομα, αναχώρησαν εχθές από την Ειδομένη για τα κέντρα φιλοξενίας σε Ωραιόκαστρο και Λαγκαδίκια.