ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας: Δωρεάν συναντήσεις για το κοινό με λογοθεραπευτές στο Ζάππειο

Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας: Δωρεάν συναντήσεις για το κοινό με λογοθεραπευτές στο Ζάππειο

Μία ημέρα πολύπλευρης ενημέρωσης και δωρεάν ατομικών συναντήσεων με εθελοντές επιστήμονες λογοθεραπευτές διοργανώνει την Κυριακή 15 Μαΐου ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) γιατί... «Υπάρχει λόγος».

Με αφορμή την Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής, στo Ζάππειο, ο ΣΕΛΛΕ πραγματοποιεί, για μία ακόμα χρονιά, καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις που φέτος έχει ως κεντρικό θέμα τις «Διαταραχές Άρθρωσης και Φωνολογίας», αλλά και οι ατομικές συναντήσεις με εθελοντές επιστήμονες λογοθεραπευτές είναι δωρεάν για όλους.

Η εκδήλωση στην Αθήνα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, ενώ όλες οι εκδηλώσεις της Πανελλαδικής Ημέρας Λογοθεραπείας για το 2016 ανά την Ελλάδα πραγματοποιούνται με την αρωγή του Υπουργείου Υγείας.

Στο Ζάππειο, την Κυριακή 15 Μαΐου θα υπάρχει Ημερήσιος Συμβουλευτικός Σταθμός, θα διανέμονται ενημερωτικά έντυπα και στις 12 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Διαταραχές Άρθρωσης και Φωνολογίας. Η συμβολή της Λογοθεραπείας».

Θα είναι μια ημέρα αφιερωμένη στη γενική αλλά και στην εξατομικευμένη ενημέρωση, σχετικά με πώς η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να αποκαταστήσει διαταραχές επικοινωνίας, λόγου, ομιλίας, φωνής, μάσησης ή/και κατάποσης, βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής μας. Μια μοναδική ευκαιρία, έτσι ώστε μικροί και μεγάλοι να ενημερωθούν υπεύθυνα, να γνωρίσουν την επιστήμη της λογοθεραπείας, αλλά και τους τομείς που μπορεί ένας λογοθεραπευτής να βοηθήσει το συνάνθρωπό του.

Γενικότερα, αλλά και στο πλαίσιο των δωρεάν ατομικών συναντήσεων, το κοινό θα μπορεί να θέσει στους λογοθεραπευτές ερωτήματα και να μοιραστεί τις ανησυχίες του σχετικά με οποιοδήποτε θέμα της ειδικότητάς τους. Να συζητήσει μαζί τους κάθε είδους προβληματισμό, καθώς και θέματα διαχείρισης των επιπτώσεων αυτών των διαταραχών στην καθημερινότητά, τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων (οικογένεια, σχολείο, κοινωνικότητα, αυτοεκτίμηση κ.λπ.).

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν την Κυριακή 15, να γνωρίζουν ακριβώς την ώρα συνάντησής τους με έναν από τους εθελοντές λογοθεραπευτές της διοργάνωσης μπορούν να κλείσουν συγκεκριμένο ραντεβού, είτε επικοινωνώντας με το ΣΕΛΛΕ στο 210 3848362 (Πηνελόπη Πετράκου), είτε συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα, που υπάρχει στην ιστοσελίδα: http://imeralogou.gr/.

Τέλος, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Λογοθεραπείας, έχουν προγραμματιστεί ομιλίες και δράσεις ενημέρωσης από επιστήμονες λογοθεραπευτές, μέλη του ΣΕΛΛΕ, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως:

Κατερίνη: Σάββατο 14 Μαΐου 2016, από 18:00 έως 20:00, Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, Αίθουσα Εκδηλώσεων «Εκάβη».
Αγρίνιο: Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στις 17:00, Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Φλώρινα: Σάββατο 14 Μαΐου 2016, επί της οδού Στέφανου Δραγούμη.
Κάτω Αχαΐα: Κυριακή 15 Μαΐου 2016, στις 18:30, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Δ. Αχαΐας «Μελίνα Μερκούρη».
Ιωάννινα: Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, στις 18:00, ΣΕΥΠ ΤΕΙ Ηπείρου, Αίθουσα «Πέλος & Αλέκα Κατσέλη».
Άρτα: Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, στις 19:30, Αίθουσα Επιμελητηρίου Άρτας.

Ο πλήρης κατάλογος με τις ελληνικές πόλεις στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ενημερώνεται συνεχώς και είναι διαθέσιμος στην διεύθυνση http://imeralogou.gr/?post_type=tribe_events

 

BEST OF NETWORK