ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»

Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων επισκέφθηκε την Τρίτη το πρωί η κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου, σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου, όπου την υποδέχτηκαν και την ξενάγησαν στον χώρο η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Μανώλης Παπασάββας και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»

Η επίσκεψη της κυρίας Παυλοπούλου πραγματοποιήθηκε μέσα σε μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και δεν είχε τυπικό αλλά ουσιαστικό χαρακτήρα.

Με ειλικρινές ενδιαφέρον συνάντησε γιατρούς, νοσηλευτές αλλά και δασκάλους των μικρών ασθενών, ζήτησε να ενημερωθεί για όλες τις πτυχές της καθημερινότητας του νοσοκομείου, για τις ανάγκες του και για το πώς θα μπορούσε η ίδια να βοηθήσει. Περιηγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου, σε θαλάμους, σχολικές αίθουσες, παιδότοπους και σε δωμάτια μικρών ασθενών όπου τους μοίρασε δώρα. Αφιέρωσε πολύ χρόνο κοντά στους μικρούς ασθενείς και στους γονείς τους για να τους συμπαρασταθεί στον δύσκολο αγώνα τους.

Σε μια σεμνή τελετή υποδοχής, η κυρία Βαρδινογιάννη την καλωσόρισε λέγοντας:

«Η επίσκεψή σας αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός για ολόκληρη την οικογένεια της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και ανεκτίμητη συμπαράσταση για τα παιδιά που νοσηλεύονται εδώ και τις οικογένειές τους. Με συγκινεί βαθιά το γεγονός πως η ίδια υπήρξατε σπουδαία δικηγόρος, αλλά αφιερώσατε τη ζωή σας στην όμορφη οικογένειά σας ως μια υπέροχη μητέρα και ως μία διακριτική σύντροφος στο πλευρό του συζύγου σας, και γι’αυτό σας θαυμάζω απεριόριστα, γιατί ακολουθούμε τις ίδιες αρχές δίνοντας προτεραιότητα στην οικογένειά μας.

Πιστεύω βαθιά πως μια σωστή οικογένεια είναι ό,τι πιο σημαντικό μπορεί να πετύχει κανείς στη ζωή του. Δεν σταματήσατε όμως ποτέ να προσφέρετε ταυτόχρονα μέρος του εαυτού σας στο όραμα ενός σημαντικού Έλληνα που αγωνίζεται με ήθος, πατριωτισμό και αίσθημα ευθύνης για την πατρίδα μας και τους πολίτες της όλα αυτά τα χρόνια. Και τώρα από το υψηλότερο αξίωμα στη χώρα μας εκπροσωπεί τους θεσμούς της δημοκρατίας και της ελευθερίας, εκφράζει τα υψηλά ιδανικά της Ελλάδος και μάχεται με αγάπη για όλους τους Έλληνες. Η παρουσία σας μαζί με τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην επετειακή εκδήλωση των 25 χρόνων της ΕΛΠΙΔΑΣ μας συγκίνησε πολύ και συνέδεσε την στήριξή σας για τον Σύλλογό μας με μία τόσο συμβολική στιγμή. Σήμερα βρίσκεστε ξανά κοντά μας, για να συμπαρασταθείτε στα παιδιά μας και στους γονείς τους κάνοντάς τα να αισθανθούν πως στον αγώνα τους έχουν δίπλα τους τον κύριο Πρόεδρο κι εσάς, και στο πρόσωπό σας όλον τον Ελληνικό λαό, ο οποίος έχει στηρίξει το έργο μας με συγκλονιστικό τρόπο όλα αυτά τα χρόνια. Και σε αυτόν έχουμε αφιερώσει το νοσοκομείο μας. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την επίσκεψή σας που δίνει κουράγιο και δύναμη σε όλους μας, στα παιδιά, στους γονείς, στους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και στα μέλη του Συλλόγου μας».

Εν συνεχεία η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στην κυρία Παυλοπούλου την Τιμητική Πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και της έδωσε ένα αστέρι με το όνομα της για να το τοποθετήσει στον «Τοίχο τον αστεριών», πλάϊ στα αστέρια με τα ονόματα των υποστηρικτών της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Μάλιστα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου η κυρία Παυλοπούλου ανακηρύχτηκε Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, ως αναγνώριση της πολύτιμης στήριξής της στο έργο του Συλλόγου.

Η κυρία Παυλοπούλου συγκινημένη παίρνοντας τον λόγο είπε: «Όλα αυτά τα δέχομαι όχι γιατί τα αξίζω αλλά γιατί με εμπνέουν να συνεχίσουμε όλοι μαζί αυτό το καταπληκτικό έργο. Τόσα χρόνια η επιτυχία αυτού του Ογκολογικού Παιδιατρικού Νοσοκομείου και τα παιδιά που έχουν γίνει καλά και συνεχίζουν τη ζωή τους είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές και η μεγαλύτερη έμπνευση για να συνεχίσουμε περισσότεροι άνθρωποι να βοηθάμε».

Τέλος, η κυρία Παυλοπούλου και η κυρία Βαρδινογιάννη, μαζί με παιδιά και γονείς, παρακολούθησαν στον παιδότοπο του Νοσοκομείου μια όμορφη παράσταση με τραγούδι και χορό που δίνει τακτικά το καλλιτεχνικό συγκρότημα «Άγγελοι της Χαράς» για να ψυχαγωγήσει τους μικρούς ασθενείς.