ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σωματείο Εργαζομένων Ευαγγελισμού: Εκδικητικές οι απολύσεις των δύο εργολαβικών υπαλλήλων

Την «τρομοκρατική», «τιμωρητική» και «εκδικητική» απόλυση δύο ελαιοχρωματιστών από την εργολαβική εταιρεία «Αριάνθη Ηλία ΕΠΕ» καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ).

Σωματείο Εργαζομένων Ευαγγελισμού: Εκδικητικές οι απολύσεις των δύο εργολαβικών υπαλλήλων

Οι απολύσεις έγιναν την επομένη της κινητοποίησης του σωματείου, που απαίτησε «την αυτονόητη πληρωμή των δεδουλευμένων» 2,5 μηνών, όπως τονίζει η ΣΕΝΕ.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η εργολάβος χρησιμοποιεί ως πρόσχημα τη «δωρεάν» παραχώρησή τους.

Στγκεκριμένα, οι δύο απολυμένοι βρέθηκαν «στον αέρα», καθώς το 2011 η εργολαβική εταιρεία είχε συμφωνήσει με την προπροηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου να τους κάνει «δώρο» στο ίδρυμα για τρία χρόνια. Δηλαδή, το νοσοκομείο δεν ανέλαβε καμία συμβατική υποχρέωση απέναντι σε αυτούς τους δύο εργαζόμενους, που ως «δωρεά» της «Αριάνθης» βρίσκονταν στην αποκλειστική ευθύνη της εργολάβου εταιρείας.

«Πράγματι, υπάρχουν εισηγήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και το πρώην Δ.Σ. περί αποδοχής της πρότασης της εταιρείας», επιβεβαιώνει η νέα διοικήτρια του «Ευαγγελισμού» Νάγια Μητσάκη. Μιλώντας στην «Αυγή», εξηγεί ότι «ως εκ τούτου, σύμφωνα με το σκεπτικό της εταιρείας δεν απολύθηκε κανείς, απλά πάρθηκε πίσω το δώρο που δόθηκε στο νοσοκομείο».

Η ίδια η κ. Μητσάκη ήρθε σε επικοινωνία με την εταιρεία ζητώντας να μη γίνουν οι απολύσεις, ωστόσο το αίτημά της δεν έγινε αποδεκτό. «Σίγουρα δεν είναι καλό να γίνονται απολύσεις, αλλά πραγματικά δεν φταίμε ούτε εμείς ως διοίκηση ούτε το υπουργείο Υγείας και ακριβώς γι' αυτούς τους λόγους έχουμε ήδη ξεκινήσει ατομικές συμβάσεις. Μάλιστα, ο επίτροπος υπέγραψε τον πρώτο μήνα των ατομικών συμβάσεων που έχουμε ήδη υπογράψει και οι εργαζόμενοι παίρνουν σχεδόν τα διπλάσια χρήματα από εκείνα που ελάμβαναν ως εργολαβικοί», τονίζει η νέα διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το σωματείο οργανώνει στάση εργασίας από τις 7 έως τις 10 το πρωί της Δευτέρας και συγκέντρωση αλληλεγγύης όλων των εργαζομένων, στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Ζητεί «την άμεση ανάκληση των τρομοκρατικών και εκδικητικών απολύσεων δύο εργολαβικών ελαιοχρωματιστών, επειδή διεκδίκησαν το αυτονόητο, δηλαδή την πληρωμή των δεδουλευμένων».

Διαβάστε επίσης:

Τρεις μήνες απλήρωτοι και στα όρια της εξαθλίωσης οι 400 εργολαβικοί εργάτες στον Ευαγγελισμό