ΕΙΔΗΣΕΙΣ

49 ερευνητικά προγράμματα για την μακροζωία υποστηρίζει η ΑΧΑ

Όχι ένα, όχι δύο, αλλά 49 έργα σχετικά με τη μακροζωία υποστηρίζει το Ταμείο Ερευνών της AXA, ενώ έχει διαθέσει περίπου €21 εκατομμύρια για την προώθηση της επιστήμης που ασχολείται με τη μακροζωία.

49 ερευνητικά προγράμματα για την μακροζωία υποστηρίζει η ΑΧΑ

Εκτός από την παροχή οικονομικής στήριξης για την ανεξάρτητη ακαδημαϊκή έρευνα, το Ταμείο Ερευνών της AXA ενθαρρύνει την ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να επωφεληθούν. Ένωσε λοιπόν, τις δυνάμεις του με το περιοδικό Scientific American και το αντίστοιχο Γαλλικό περιοδικό, Pour la Science, για την προώθηση του έργου των ερευνητών του, οι οποίοι μελετούν τομείς που σχετίζονται με τη μακροζωία.

Συνολικά πέντε εικονογραφημένα άρθρα έχουν δημοσιευθεί, προσφέροντας μια σαφή και προσιτή εικόνα σε αυτά τα πολύπλοκα ερευνητικά προγράμματα:

Ο Abdul Barakat είναι καθηγητής στο Ecole Polytechnique στο Palaiseau κοντά στο Παρίσι και υπεύθυνος Καρδιαγγειακής Μηχανικής στο Εργαστήριο της AXA. Ο κ. Barakat ασχολείται με την ανάπτυξη έξυπνων stents που μπορούν να παρακολουθούν την επούλωση της αρτηρίας.

Η Miia Kivipelto, είναι καθηγήτρια στο Τμήμα Νευροβιολογίας, Επιστήμων Φροντίδας και Κοινωνίας του Ινστιτούτου Karolinska στη Σουηδία. Η κ. Kivipelto εργάζεται για την επιβράδυνση της άνοιας και τη μείωση του κινδύνου άνοιας στους ηλικιωμένους.

Η Carol Jagger, είναι καθηγήτρια επιδημιολογίας της Γήρανσης στο Πανεπιστήμιο του Newcastle, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η κ. Jagger μελετά τους παράγοντες που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να ζήσουμε περισσότερο και ταυτόχρονα υγιέστερα.

Ο Pierre Vanderhaeghen είναι καθηγητής στο Université Libre de Bruxelles στο Βέλγιο και υπεύθυνος Νευροεπιστημών και Μακροζωίας στο Εργαστήριο της AXA. Ο κ. Vanderhaeghen εργάζεται πάνω στη χρήση των βλαστικών κυττάρων για τη θεραπεία νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

Ο καθηγητής Manami Inoue, είναι υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας και Ανθρώπινης Ασφάλειας της AXA στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο. Ο κ. Inoue βοηθά στην αποκρυπτογράφηση των μυστικών της μακροζωίας στην Ιαπωνία.

Η αύξηση του προσδόκιμου ζωής είναι ένα πρωτοφανές δημογραφικό φαινόμενο. Ο αριθμός των ηλικιωμένων αυξήθηκε απότομα κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, φέρνοντας νέες προκλήσεις για τις οποίες πρέπει να βρεθούν λύσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα, θα γίνουν υπέργηροι χάρη στην επιστήμη

Το χαρακτηριστικό στο σώμα που δείχνει ότι θα ζήσετε λιγότερο...

Ανθρώπινοι μίνι-εγκέφαλοι εργαστηρίου ρίχνουν φως στις νευρολογικές παθήσεις