ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΑΠ: Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων

Ένα πρωτοποριακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), στο γνωστικό αντικείμενο «Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων», θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν οι υποψήφιοι φοιτητές από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2016-17.

ΕΑΠ: Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων

Το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, που εντάσσεται σε μια δυναμική πολιτική αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του ΕΑΠ για το νέο έτος, απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα πτυχιούχων που ενδιαφέρονται για τη μελέτη των πολύπλευρων πτυχών της γήρανσης και των επιπτώσεών της.

Μέσα από το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, οι σπουδαστές θα επικαιροποιήσουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους σε πεδία των Επιστημών της Υγείας, θα αποκτήσουν νέες γνώσεις στην ερευνητική μεθοδολογία και θα αναπτύξουν κριτική επίγνωση σε θέματα κοινωνικά και πολιτισμικά στο πλαίσιο της φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων. Ταυτόχρονα, θα διδαχθούν πάνω σε ζητήματα νοσηρότητας της γήρανσης και των οικονομικών συνεπειών της, καθώς και σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ηλικιωμένων και των χρονίως πασχόντων.

ΕΑΠ fotonew

Νέο πρόγραμμα Σπουδών

Οι σπουδές στη «Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων» αποτελούν μέρος του συνεχώς εξελισσόμενου προγράμματος σπουδών του ΕΑΠ, το οποίο φέτος για πρώτη φορά προσφέρει επίσης:

1. «Δημιουργική Γραφή»

2. «Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές»

3. «Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία»

4. «Language Education for Refugees and Migrants» και

5. «Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού Λόγου».

facebook DIA.GIRANSIS

Κατάργηση της κλήρωσης για εισαγωγή στο ΕΑΠ

Στο πλαίσιο της ευρείας ανανέωσης που έχει δρομολογήσει το ΕΑΠ για τον επαναπροσδιορισμό του εκπαιδευτικού του ρόλου και την ενίσχυση του ανοικτού του χαρακτήρα, από το νέο ακαδημαϊκό έτος η διαδικασία της κλήρωσης καταργείται ως μέθοδος επιλογής υποψήφιων φοιτητών, οι οποίοι θα επιλέγονται πλέον με βάση κριτήρια προσόντων. Επίσης, το ΕΑΠ έχει δρομολογήσει την καθιέρωση του αρθρωτού συστήματος εκπαίδευσης, με Εξαμηνιαίες Θεματικές Ενότητες, κατά το παράδειγμα αντίστοιχων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού, και ενισχύει τη χρήση του ψηφιακού, διαδραστικού υλικού. Επίσης, για πρώτη φορά προσφέρει στους φοιτητές τη δυνατότητα συμμετοχής σε online Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις (ΟΣΣ).

Ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΕΑΠ (www.eap.gr).