ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα 15 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού Ζίκα στη Φλόριντα - Νέες δοκιμές εμβολίου

Άλλο ένα κρούσμα του ιού Ζίκα επιβεβαιώθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ, ανεβάζοντας των αριθμό στα 15.

Στα 15 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού Ζίκα στη Φλόριντα - Νέες δοκιμές εμβολίου

Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 30 Αμερικάνοι στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένης και μιας εγκύου, έχουν προσβληθεί από τον ιό Ζίκα, καθώς υπηρετούν σε χώρες που ο ιός έχει ήδη ταυτοποιηθεί.

Οι αρχές παρακολουθούν συνολικά 391 πολίτες που ταξίδεψαν στο εξωτερικό, μεταξύ αυτών και 55 έγκυες.

Εντωμεταξύ υπάρχουν φόβοι ότι τα κονδύλια για την αντιμετώπιση του ιού μπορεί στερέψουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, εξαιτίας της κωλυσιεργίας του Κογκρέσου.

«Έφτασε η ώρα να τελειώσουν αυτά τα πολιτικά παιχνίδια. Έχει τελειώσει. Πρέπει να το χρηματοδοτήσουμε το συντομότερο δυνατό και ελπίζω και τα δύο κόμματα να βάλουν κατά μέρους τις διαφωνίες τους. Ελπίζω οι συνάδελφοί μου στις ΗΠΑ να σταματήσουν να πιστεύουν ότι αυτό δεν είναι και δικό τους πρόβλημα, ότι είναι κάτι που συμβαίνει μακριά, γιατί αυτό που συμβαίνει στο Μαϊάμι Ντέιτ αυτή τη βδομάδα, μπορεί σύντομα μπορεί να συμβεί σε άλλες περιοχές, σε άλλες πολιτείες, σε άλλες κοινότητες σε αυτήν την πολιτεία και η χώρα θα κληθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση» δήλωσε ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από τη Φλόριντα, Μάρκο Ρούμπιο.

Οι αρχές του Μαϊάμι καθαρίζουν τους δρόμους μετά τις έντονες βροχοπτώσεις, καθώς τα στάσιμα νερά είναι ιδανικό περιβάλλον για την επώαση των κουνουπιών που μεταδίδουν τον ιό.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μεταδοτικών Ασθενειών ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε δοκιμές σε ανθρώπους εμβολίου κατά του ιού Ζίκα.

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν 80 υγιείς εθελοντές ηλικίας από 18 μέχρι 35 ετών σε τρία ερευνητικά κέντρα στη χώρα.