ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι 10 βασικότεροι λόγοι που νυστάζουμε στη δουλειά

Λίγο μετά το μεσημέρι και ιδιαίτερα εάν έχουμε φάει, μας πιάνει συνήθως μια τρομερή υπνηλία στη δουλειά και φυσικά πέφτουν κατακόρυφα τα επίπεδα συγκέντρωσης και παραγωγικότητάς μας.

Οι 10 βασικότεροι λόγοι που νυστάζουμε στη δουλειά

Μια νέα βρετανική έρευνα που περιελάμβανε 2.000 εργαζόμενους δείχνει ότι η μεσημεριανή κούραση μπορεί να αποφευχθεί, αφού συχνά οφείλεται σε τροποποιήσιμους εξωτερικούς παράγοντες.

bigstock Sleepy tired young businessman 139717727

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, οι 10 βασικοί λόγοι που μας κάνουν να νιώθουμε κουρασμένοι στα μισά της βάρδιας είναι οι εξής:

1. Πολύ ζεστό γραφείο

2. Ανεπαρκής ύπνος το προηγούμενο βράδυ

3. Υπερβολικός φόρτος εργασίας

4. Ο εργαζόμενος δεν απολαμβάνει τη δουλειά του

5. Καλός καιρός

6. Υπερβολική ποσότητα φαγητού στο μεσημεριανό διάλειμμα

7. Πολλή δουλειά τις πρωινές ώρες

8. Αφυδάτωση

9. Ανησυχίες για τα οικονομικά

10. Ανθυγιεινό μεσημεριανό

Βλέπουμε λοιπόν ότι αρκετές από αυτές τις αιτίες είναι διαχειρίσιμες. Πρέπει οι εργαζόμενοι να ξεκουράζονται επαρκώς το προηγούμενο βράδυ, να τρώνε ελαφριά το μεσημέρι και να φροντίζουν να πίνουν αρκετό νερό όσο δουλεύουν, ενώ η διοίκηση από την πλευρά της θα πρέπει να εξασφαλίζει κατάλληλες συνθήκες εργασίας στους εσωτερικούς χώρους και ισορροπημένη κατανομή των εργασιών.

Να σημειωθεί πως η έρευνα υπέδειξε επίσης ότι οι παραπάνω παράγοντες οδηγούν συχνά τους εργαζόμενους σε λάθη, όπως να στείλουν email στον λάθος παραλήπτη, να αποκοιμηθούν κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης ή να χάσουν μια σημαντική προθεσμία.

Δείτε κι αυτό:

Υπνηλία στο γραφείο: Η άγνωστη αιτία που την προκαλεί

Δεν κοιμηθήκατε το βράδυ; Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Τα 3 σνακ που θα σας ξυπνήσουν από τον απογευματινό λήθαργο!