ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεξικό: 17χρονος έχασε τη ζωή του από «πιπιλιά» στον λαιμό

Τραγικό τέλος βρήκε ένας 17χρονος από την Πόλη του Μεξικού, με τους γιατρούς να αναγνωρίζουν ως αιτία του θανάτου του μια πιπιλιά στον λαιμό.

Μεξικό: 17χρονος έχασε τη ζωή του από «πιπιλιά» στον λαιμό

«Θύτης» θεωρείται η 24χρονη σύντροφός του, η οποία μετά το περιστατικό εξαφανίστηκε, με την αστυνομία να αναζητά τα ίχνη της.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Hoy Estado De Mexico, ο νεαρός από την περιοχή Ιζταπαλάπα της Πόλης του Μεξικού βρισκόταν στο σπίτι του με την οικογένειά του όταν ξαφνικά άρχισε να έχει έντονους σπασμούς. Οι συγγενείς του κάλεσαν ασθενοφόρο, ωστόσο το παραϊατρικό προσωπικό δεν κατάφερε να του σώσει τη ζωή.

Ο θάνατός του αποδόθηκε σε μια «πιπιλιά» στον λαιμό του, η οποία εκτιμάται ότι προκάλεσε τον σχηματισμό θρόμβου. Ο θρόμβος μετακινήθηκε προς τον εγκέφαλο του 17χρονου, προκαλώντας εγκεφαλικό επεισόδιο και εν συνεχεία κόβοντας το νήμα της ζωής του νεαρού.

Ένα παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε το 2011 στη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με την Daily Mail, όταν μια 44χρονη γυναίκα εκδήλωσε μερική παράλυση λόγω «πιπιλιάς». Η γυναίκα έχασε τον έλεγχο του αριστερού της χεριού, με τους γιατρούς να αναγνωρίζουν ως αιτία των επιπλοκών το μικροεγκεφαλικό επεισόδιο. Η θεραπεία με αντιπηκτική αγωγή οδήγησε σε διάλυση του θρόμβου που είχε σχηματιστεί.

Δείτε κι αυτό:

Μικροεγκεφαλικό: Ποια είναι τα 4 βασικά συμπτώματα

Μίνι εγκεφαλικό vs. αθόρυβο εγκεφαλικό: Διαφορές και συμπτώματα