ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερώτηση για τις ελλείψεις Ιατροδικαστών, από την Ένωση Κεντρώων - Μόνο 22 νομοί είναι καλυμμένοι

Ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με τις μεγάλες ελλείψεις ιατροδικαστών που καταγράφονται σε όλη την χώρα, κατέθεσε η βουλευτής Β΄ Πειραιώς της «Ένωσης Κεντρώων» Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου. Στην ερώτηση η βουλευτής αναφέρει ότι «το πρόβλημα της έλλειψης ιατροδικαστών σε όλη την επικράτεια είναι έντονο, αφού σύμφωνα με ενημέρωση από την Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία, ιατροί της συγκεκριμένης ειδικότητας υπηρετούν μόνο στους 22 από όλους τους νομούς της χώρας».

Ερώτηση για τις ελλείψεις Ιατροδικαστών, από την Ένωση Κεντρώων - Μόνο 22 νομοί είναι καλυμμένοι

«Το πρόβλημα είναι εντονότερο στις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές της χώρας, όπου οι οικείοι των τεθνεώτων υποβάλλονται σε έξοδα και περαιτέρω ψυχική ταλαιπωρία για την ενδεχόμενη αναγκαία νεκροψία των αποβιωσάντων οικείων τους» υπογραμμίζει η κυρία Μεγαλοοικονόμου και ρωτά τους υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης: «Τι ενέργειες έχουν γίνει ή πρόκειται να γίνουν για να λυθεί άμεσα και δια παντός το θέμα της πλήρωσης του εθνικού δημοσίου συστήματος υγείας με ιατροδικαστές σε όλη τη χώρα».

Η συγκεκριμένη ενέργεια ήρθε να προστεθεί σε ανάλογες όλων των ελληνικών κομμάτων και σε αντίστοιχες κινήσεις των Περιφερειαρχών της χώρας, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και άλλων φορέων.

Με αφορμή το γεγονός ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων δήλωσε πως «είναι σημαντικό ότι το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας αφουγκράζεται το αίτημα των τοπικών κοινωνιών για ένα τουλάχιστον ιατροδικαστή σε κάθε νομό της χώρας. Η υλοποίηση του αιτήματος είναι στα χέρια της Κυβέρνησης και ευχόμαστε να ανταποκριθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

Διαβάστε ακόμη:

Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία: Επιμένουμε κάθε νομός να έχει τον ιατροδικαστή του