ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κυστική Ίνωση: Βραβείο στον Σύλλογο Ασθενών για τις εντατικές του καμπάνιες

Με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Σύλλογοι Ασθενών, δράσεις ενημέρωσης / ευαισθητοποίησης / πρόληψης» για τη δημιουργία της καμπάνιας ‘’EACHBREATH’’, τιμήθηκε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης, κατά την διάρκεια των βραβείων Health Care Business Awards την περασμένη εβδομάδα. Τα βραβεία στοχεύουν στην ανάδειξη και επιβράβευση της επιχειρηματικής αριστείας, της καινοτομίας, των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και βέλτιστων πρακτικών των επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του κλάδου της υγείας.

Κυστική Ίνωση: Βραβείο στον Σύλλογο Ασθενών για τις εντατικές του καμπάνιες

«Ο Γιωργάκης, η Βίβιαν και η Σοφία, που δεν είναι πια μαζί μας, είναι οι ασθενείς που τόλμησαν να εκτεθούν δημόσια και πρόβαλαν τον αόρατο ασθενή των σπανίων παθήσεων! Θα μπορούσε να είναι ένα καλό case study για την ευρύτερη κοινότητα των σπανίων παθήσεων καθώς οι ίδιοι οι ασθενείς ήταν οι εμπνευστές, οι δημιουργοί, οι πρωταγωνιστές και οι εκτελεστές της καμπάνιας. Αν το καταφέραμε εμείς λοιπόν ως εθελοντές με αυτά τα λίγα μέσα μπορούμε όλοι. Τέλος, αποδείξαμε ότι σε μια τόσο σοβαρή νόσο κάποιοι ασθενείς τολμούν και προσπαθούν ώστε η κάθε τους ανάσα, μιας και αυτό είναι το πρώτο που χάνουμε, να είναι ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά τους.»

Ήταν τα λόγια του δημιουργού της καμπάνιας ‘’EACHBREATH’’, Δημήτρη Κοντοπίδη, Προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, κατά την παραλαβή του χρυσού βραβείου από τον Σταμάτη Βαρδαρό, Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Υγείας, μαζί με την Γραμματέα του Συλλόγου, Άννα Σπίνου.

Ευχαριστώντας για μια ακόμη φορά τους διοργανωτές καθώς και την κριτική επιτροπή για την αναγνώριση των προσπαθειών τους ο κ. Κοντοπίδης τόνισε ότι τέτοιοι θεσμοί, με αυστηρά κριτήρια και υψηλά στάνταρ, υποστηρίζουν και ενθαρύνουν τους ασθενείς μέλη οργανώσεων ώστε να αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερο επαγγελματισμό το εθελοντικό τους έργο.

Διαβάστε ακόμη:

Κυστική ίνωση: Ποια είναι τα συμπτώματα, πώς κληρονομείται