ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γάμος: Έρευνα βρήκε το μυστικό για να τον σώσετε

Τα προβλήματα που προκύπτουν στη διάρκεια του έγγαμου βίου είναι πολλά και συχνά ανυπέρβλητα με αποτέλεσμα τη διάλυση του γάμου.

Γάμος: Έρευνα βρήκε το μυστικό για να τον σώσετε

Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Λίνκολν υποστηρίζει ότι αν τα παντρεμένα ζευγάρια υιοθετήσουν μια κοινή συνήθεια, ωφελούν σημαντικά το γάμο τους και μειώνουν τις πιθανότητες να χωρίσουν.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα παντρεμένα ζευγάρια που βγαίνουν έξω ραντεβού και αφήνουν τα παιδιά τους στο σπίτι μια φορά τον μήνα μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες να χωρίσουν.

bigstock Happy couple sitting back to b 23188355

Μια βόλτα για σινεμά, φαγητό ή θέατρο μπορεί να κρατήσει ζωντανή τη φλόγα του έρωτα εξηγούν οι ερευνητές. Ότι και αν επιλέξει το ζευγάρι το ζητούμενο είναι να αφιερώσουν μια βραδιά το μήνα ο ένας αποκλειστικά στον άλλον χωρίς τους περισπασμούς της οικογενειακής ζωής και των παιδιών.

Από τα 9.969 παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά που παρακολουθήθηκαν το 11% κατάφερναν να βγαίνουν ραντεβού μια φορά την εβδομάδα, το 30% μια φορά τον μήνα, το 23% λιγότερο από μια φορά τον μήνα και το 36% δεν έβγαιναν.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πιθανότητες χωρισμού μειώνονται κατά 14% σε ζευγάρια που βρίσκουν χρόνο να βγαίνουν έξω σε ραντεβού μια φορά τον μήνα. Έξοδοι με μεγαλύτερη συχνότητα φάνηκε ότι δεν επηρεάζουν το αποτέλεσμα όσον αφορά το μέλλον του γάμου.

Διαβάστε επίσης:

Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν τα μυστικά της ευτυχισμένης σχέσης

Ποιες σχέσεις είναι πιο πιθανό να καταλήξουν σε γάμο

Ο γάμος προσθέτει κιλά, αλλά μας ωθεί να τρώμε πιο υγιεινά