ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η γηραιότερη γυναίκα στον πλανήτη αποκαλύπτει τι τρώει κάθε μέρα

Στις 29 του Νοέμβρη η Έμμα Μοράνο έκλεισε τα 117 και σίγουρα κάτι έχει να μας διδάξει για τη μακροζωία!

Η γηραιότερη γυναίκα στον πλανήτη αποκαλύπτει τι τρώει κάθε μέρα

Η Έμμα γεννήθηκε στο Πεδεμόντιο της βορειοδυτικής Ιταλίας το 1899 και κατάφερε να ζήσει περισσότερο από τα 7 μικρότερα αδέρφια της. Φέτος ανακηρύχθηκε επίσημα η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο, αφού η Αμερικανίδα Σουζάνα Μούσατ Τζόουνς που κατείχε τον τίτλο έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάιο σε ηλικία 117 ετών.

 92712480 036636872 1

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του BBC, η υπεραιωνόβια Ιταλίδα αποδίδει τη μακροζωία της στα καλά της γονίδια –η μητέρα της έζησε ως τα 91, ενώ αρκετές από τις αδερφές της κατάφεραν να φτάσουν τα 100– αλλά και στην (ομολογουμένως παράδοξη) διατροφή της.

Τα τελευταία 90 και πλέον χρόνια, η Έμμα τρώει καθημερινά τρία αυγά, εκ των οποίων τα δύο ωμά. Υιοθέτησε τη συνήθεια αυτή όταν ο γιατρός της διέγνωσε αναιμία, λίγο μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα, δηλώνει πως τρώει καθημερινά μόνο δύο αυγά αλλά και μερικά μπισκότα!

Ο γιατρός που την κουράρει τα τελευταία 27 χρόνια αναφέρει πως οι διατροφικές της συνήθειες σαφώς αντιτίθενται στις παραδοσιακές οδηγίες των ειδικών και πως ανέκαθεν η ασθενής του έτρωγε ελάχιστα φρούτα και λαχανικά.

Μάλλον η μακροζωία της είναι θέμα... τύχης και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμά της!

Δείτε κι αυτό:

Το top 5 των τροφών που συμβάλλουν στη μακροζωία