ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπόθεση Novartis: Το υπ. Δικαιοσύνης εκτιμά ότι η έρευνα θα είναι γρήγορη και σε βάθος

«Γρήγορη και σε βάθος» θα είναι η δικαστική έρευνα που έχει ξεκινήσει για την υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis, όπως εκτιμούν πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Υπόθεση Novartis: Το υπ. Δικαιοσύνης εκτιμά ότι η έρευνα θα είναι γρήγορη και σε βάθος

Στις 14 Δεκεμβρίου 2016, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής διαβίβασε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούσαν στο σκάνδαλο της Novartis και ειδικότερα στο χρηματισμό δημοσίων λειτουργών, με στόχο την δεσπόζουσα θέση της φαρμακευτικής στην ελληνική αγορά. Ο υπουργός, ζητούσε τη διερεύνηση της βασιμότητας των καταγγελιών και την απόδοση ευθυνών, εφόσον αυτές υπάρξουν.

Εν τω μεταξύ να θυμίσουμε, ότι ήδη δύο πρώην στελέχη της Novartis Hellas έχουν κληθεί και έχουν καταθέσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Τι δηλώνει η Novartis Hellas

Από την πλευρά της, η διοίκηση της εταιρείας, ανακοινώνει τα εξής:

«Έχουμε λάβει γνώση των δημοσιευμάτων για τις επιχειρηματικές πρακτικές στην Ελλάδα και βρισκόμαστε σε αναζήτηση περαιτέρω στοιχείων. Συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η Novartis δεσμεύεται με τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής επιχειρηματικής συμπεριφοράς και κανονιστικής συμμόρφωσης σε όλες τις πτυχές της εργασίας και λαμβάνει κάθε ισχυρισμό για πιθανό παράπτωμα εξαιρετικά σοβαρά.»

Διαβάστε ακόμη:

Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς η Novartis