ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λογοθεραπευτές: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Υγείας - Διαμαρτυρία για τις συμβάσεις

Λογοθεραπευτές: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Υγείας - Διαμαρτυρία για τις συμβάσεις

Παράσταση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 9 το πρωί οι εκπρόσωποι των Λογοθεραπευτών, διαμαρτυρόμενοι για το κείμενο της σύμβασης που έχει δώσει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, και η οποία όπως όλα δείχνουν, θα ξεκινήσει να ισχύει από το τέλος του μήνα αυτού.

Παράλληλα την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση – διαμαρτυρίας και στη Θεσσαλονίκη έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Όπως αναφέρουν σε έντονο τόνο οι Λογοθεραπευτές, «Εμείς, οι σύλλογοι και τα σωματεία επαγγελματιών-­ επιστημόνων και νομικών προσώπων που παρέχουμε τις υπηρεσίες «Ειδικής Αγωγής» σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες, καταγγέλουμε την μεθόδευση του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείου Υγείας.

Με τις νέες συμβάσεις που σχεδιάζει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου, απειλείται η βιωσιμότητα των 2.000 με 2.500 επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Ειδικής Αγωγής.

Η διοίκηση πάντως του ΕΟΠΥΥ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις συμβάσεις με στόχο την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων όπως αναφέρει, ώστε να σταματήσουν να προπληρώνουν για υπηρεσίες. Για τον λόγο αυτόν, ο Οργανισμός έχει δώσει παράταση έως τις 24 Ιανουαρίου (αντί για τις 15 Ιανουαρίου) προκειμένου οι πάροχοι υγείας, να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Οι εκπρόσωποι των Λογοθεραπευτών, καλούν:

1) τον ΕΟΠΥΥ να ορίσει παράταση του ισχύοντος καθεστώτος κάλυψης δαπανών “Ειδικής Αγωγής” για τους
ασφαλισμένους, ελάχιστης διάρκειας 3μήνου κατά το οποίο θα δοθεί η ευκαιρία να διαπραγματευτεί ο κλάδος ουσιαστικά και να δρομολογηθούν οι προϋποθέσεις για τη βιωσιμότητα της παροχής υπηρεσιών “Ειδικής Αγωγής”.

2) το Υπουργείο Υγείας να επανεξετάσει σοβαρά το καθεστώς χρηματοδότησης των δαπανών “Ειδικής Αγωγής” όπως ορίζεται στο Ν 4447/2016, να ορίσει τον προϋπολογισμό για τις δαπάνες “Ειδικής Αγωγής” και συγκεκριμένα για κάθε κλάδο, να καταργήσει το “claw back” και να προχωρήσει στην κατάρτιση των όρων λειτουργίας
για τους χώρους και τις δομές παροχής υπηρεσιών “Ειδικής Αγωγής”.

3) τα Υπουργεία Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών να αναλογισθούν τη βιωσιμότητα των 2-­‐2.500
επιχειρήσεων κάθε μορφής που δραστηριοποιούνται στο χώρο της “Ειδικής Αγωγής”, την εργασία χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτές και τις εισφορές που καταβάλλονται στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία απειλούνται από την εφαρμογή της συγκεκριμένης σύμβασης και του συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου.

Και τέλος, καλούν

4) τους γονείς και τις οικογένειες που έχουν επιλέξει και χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας (όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι και τα Σωματεία) να στηρίξουν την προσπάθειά μας για βιώσιμες, και δίκαιες λύσεις στο χώρο της “Ειδικής Αγωγής” και με την παρουσία τους τη Δευτέρα 16/1/17.

Διαβάστε ακόμη:

Π. Λυμπερίδης: Η φυσικοθεραπεία, επένδυση για υγεία & οικονομία - Τι λέμε για τις συμβάσεις

Links

BEST OF NETWORK

PlusQueen