ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος»: Ανθρώπινος χώρος, με σεβασμό στους ασθενείς

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

Το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας (Κ.Η.Ν.) «Νίκος Κούρκουλος» κλείνει σήμερα, 4 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, έξι ημέρες λειτουργίας. Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 υποδέχτηκε τους πρώτους ασθενείς. Η ημερομηνία αυτή, την οποία επέλεξε η διοίκηση του Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» - όπου υπάγεται το Κ.Η.Ν- για να σηματοδοτήσει την έναρξη, δεν είναι τυχαία. Την περασμένη Δευτέρα συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από το θάνατο του Νίκου Κούρκουλου, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος»: Ανθρώπινος χώρος, με σεβασμό στους ασθενείς

«Θέλαμε να δείξουμε ότι τον θυμόμαστε, αλλά και να τιμήσουμε την οικογένεια, η οποία έχει κάνει μια πολύ μεγάλη δωρεά» δηλώνει στο Newsbomb.gr ο διοικητής και πρόεδρος Δ.Σ. του Γενικού Αντικαρκινικού – Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», Γιώργος Δενδραμής. «Κάναμε μία λιτή παρουσίαση, στην οποία παρευρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης και ξεκινήσαμε. Πήγαμε καλά τις πρώτες μέρες» προσθέτει.

Συναντήσαμε τον κ. Δενδραμή στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας, για να μας πει πώς κατέστη δυνατή η λειτουργία του, ενώ παρέμενε επί δύο χρόνια ανενεργό λόγω έλλειψης προσωπικού, καθώς και τι σημαίνει για την αποσυμφόρηση του «Αγίου Σάββα» και για τους ασθενείς η ύπαρξη ενός τέτοιου υπερσύγχρονου κέντρου.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr