ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα προσφυγή του ΠΙΣ κατά του ασφαλιστικού - Αποφασισμένοι για όλα οι γιατροί

Νέα προσφυγή του ΠΙΣ κατά του ασφαλιστικού - Αποφασισμένοι για όλα οι γιατροί

Νέα προσφυγή κατά της Υπουργικής Απόφασης του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Α. Πετρόπουλου, της 30ης Δεκεμβρίου 2016 η οποία αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές ανάλογα με τα καθαρά εισοδήματα, κατέθεσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκος ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για τη νέα προσφυγή, παρουσία του νομικού συμβούλου κ. Χάρη Πολίτη, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017.

Παράλληλα, ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα σχετικά με το ασφαλιστικό ζήτημα, καθώς και γι αυτά που αφορούν την υγεία και την περίθαλψη.

Ο κ. Βλασταράκος αναφέρθηκε στον φοροδοτικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού νόμου και την πρόσκρουση της Υπουργικής Απόφασης για την εφαρμογή του Νόμου 4387 σε κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα κοινωνικά δικαιώματα.
Επίσης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. ότι η προσφυγή του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, σύμφωνα με το νέο Ασφαλιστικό, έχει οριστεί να εκδικασθεί από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 7 Απριλίου 2017 και για το εφάπαξ στις 8 Μαΐου 2017.

Οι μειώσεις των συντάξεων και του εφάπαξ, σύμφωνα με το νέο Ασφαλιστικό, είναι σημαντικές και προκαλούν περικοπές σε ποσοστό περίπου 30% στις συντάξεις και πολύ περισσότερο στο εφάπαξ από τις ήδη υφιστάμενες, με αποτέλεσμα η εργασία και ο κόπος των λειτουργών της υγείας να εξανεμίζονται από την εφαρμογή κακών πολιτικών.

Συστράτευση όλων των επιστημόνων, αποφάσισε ο ΙΣΑ

Εν τω μεταξύ, συστράτευση όλων των επιστημόνων ενάντια στον νέο ασφαλιστικό – φορολογικό νόμο, ο οποίος οδηγεί στα τάρταρα τους επιστήμονες γιατρούς και εργαζόμενους και αναμένεται να κλείσει ιατρεία -σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας- αποφασίσθηκε στην πανιατρική συγκέντρωση - ημερίδα του ΙΣΑ το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Τιτάνια, με θέμα «Ασφαλιστικός –φορολογικός νόμος , οι συνέπειές του για τους γιατρούς».

Ήταν μία συγκέντρωση που χαρακτηρίστηκε από παλμό και ένταση και όπως τόνισαν οι ομιλητές, πρόκειται για ένα πρόχειρο και ανεφάρμοστο νομοθέτημα, για το οποίο εγείρονται σοβαρά ζητήματα συνταγματικότητας.

Διαβάστε ακόμη:

Ασφαλιστικό: Οι γιατροί δίνουν το τέμπο - Άδικο, ανάλγητο, αντισυνταγματικό μόρφωμα