ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Εγκαίνια με Πολάκη και διαμαρτυρίες από τους υγειονομικούς

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, το πρωί της Τρίτης για τα εγκαίνια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) Παίδων, της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Εγκαίνια με Πολάκη και διαμαρτυρίες από τους υγειονομικούς

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ, Διονυσία Προκόπη

Τον κ. Πολάκη υποδέχτηκε η διοίκηση, καθώς και διευθυντές τμημάτων, με τους οποίους ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε σύντομη συνομιλία, πριν κατευθυνθούν στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του νοσοκομείου για την τελετή των εγκαινίων.

Την ίδια ώρα, εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική «των μνημονίων και του δημοσιονομικού σφαγείου ΕΕ – ΔΝΤ». Οι υγειονομικοί κατήγγειλαν, επίσης, την κατάσταση η οποία επικρατεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, χαρακτηρίζοντας το Αττικό, νοσοκομείο «των ράντζων και των εργολάβων, της τεράστιας έλλειψης προσωπικού, της υποχρηματοδότησης και της κατεστραμμένης υποδομής (από το μαγνητικό τομογράφο μέχρι τα κολονοσκόπια), των κλειστών χειρουργικών αιθουσών και κλινών ΜΕΘ, των χιλιάδων οφειλόμενων ρεπό».

«Δεν ξεχνάμε τον εμπαιγμό και τις ψεύτικες υποσχέσεις! Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι στην αντιλαϊκή πολιτική, που συνεχίζεται και με αυτή την κυβέρνηση! Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι στην αντιλαϊκή πολιτική, που συνεχίζεται και με αυτή την κυβέρνηση! Δεν συμβιβαζόμαστε με το μικρότερο κακό! Θα επιμείνουμε στον άλλο δρόμο. Όπως κάναμε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Ανδρέα Λοβέρδο» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Πηγή: newsbomb