ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση με Πολάκη είχαν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι - Κινδυνεύει η δουλειά μας, τονίζουν

Με σύνθημα «Μας πετάνε στο δρόμο» και διεκδικώντας να διασφαλιστεί η δουλειά τους η οποία κινδυνεύει, εμφανίστηκαν στο υπουργείο Υγείας το μεσημέρι της Πέμπτης, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι, ζητώντας συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Συνάντηση με Πολάκη είχαν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι - Κινδυνεύει η δουλειά μας, τονίζουν

Μάλιστα επικράτησε ένταση, όταν ζήτησαν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, να ανέβουν στο κτίριο δέκα άτομα, ενώ εκείνος είχε ζητήσει μόνο τέσσερα.

Τελικά ο αναπληρωτής υπουργός έκανε δεκτό το αίτημά τους και η κατάσταση ηρέμησε.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι εργολαβικοί: «Με βάση το Ν. 4430/2016 άρθρο 63 ξεκίνησαν τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ τους διαγωνισμούς πρόσληψης προσωπικού με Συμβάσεις Εργασίας για τις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης με συγκεκριμένη μοριοδότηση που προβλέπει ο Νόμος. Στα προσόντα διορισμού είναι και η ελληνική ιθαγένεια.

Με τα προσόντα που προβλέπονται οι περισσότεροι από τους μισούς εργολαβικούς εργαζόμενους, θα χάσουν τη δουλειά τους.

Οι υπουργοί Υγείας είχαν δεσμευθεί για την διασφάλιση της δουλειάς των εργολαβικών εργαζόμενων. Άλλο ένα ψέμα.

Σε πολλά Νοσοκομεία οφείλονται δεδουλευμένοι μισθοί πολλών μηνών είτε από τα Νοσοκομεία (Συμβάσεις Έργου) είτε από τους εργολάβους (εργολαβικοί εργαζόμενοι)».

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ευαγγελισμός και προσυγκέντρωση στα ΤΕΠ του νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι για την συνεχιζόμενη τακτική που ακολουθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και αφορά στους εργολάβους, στέλνοντας το μήνυμα ότι «δεν θα μείνουμε όμηροι της κυβέρνησης».

Διαβάστε ακόμη:

Τέλος στην ομηρία των εργολάβων - Συγκέντρωση σήμερα στα ΤΕΠ του Ευαγγελισμού