ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας: Βίντεο κινουμένων σχεδίων από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά

Με ένα βίντεο με τίτλο «Οδοντοστοιχούλα» γιορτάζει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά (ΟΣΠ) τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας.

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας: Βίντεο κινουμένων σχεδίων από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά

Γνωρίζετε ότι οι κύριες νόσοι του στόματος, η οδοντική τερηδόνα και οι νόσοι του περιοδοντίου είναι οι πιο διαδεδομένες νόσοι του στόματος; Σύμφωνα με τον ΟΣΠ, προσβάλλουν το 60-90% του παγκόσμιου πληθυσμού!

Γνωρίζετε ότι η στοματική υγεία επηρεάζει άμεσα και σημαντικά και τη γενική υγεία του οργανισμού; Μάλλον οι περισσότεροι από εμάς το γνωρίζουμε. Και τι κάνουμε γι’ αυτό;

Η διατήρηση της υγείας των δοντιών, των ούλων και κατ’ επέκταση όλου του στόματος αναδεικνύει το χαμόγελό μας, ανεβάζει την αυτοπεποίθησή μας και προάγει τη γενικότερη ψυχική και σωματική μας υγεία, επισημαίνει ο σύλλογος.

Η πρόληψη των κύριων νόσων του στόματος και η επίτευξη καλής στοματικής υγιεινής μπορεί να γίνει πολύ εύκολα με την υιοθέτηση καλών συνηθειών όπως: καθημερινό βούρτσισμα, υγιεινή διατροφή, αποφυγή καπνίσματος και τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για να επιτευχθεί αυτό είναι να συνειδητοποιήσει ο καθένας από εμάς τη σημασία της πρόληψης από τη βρεφική κιόλας ηλικία, μέσω της σωστής καθημερινής στοματικής υγιεινής, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά αποφάσισε να περάσει αυτό το μήνυμα της πρόληψης σε παιδιά και γονείς, παππούδες, γιαγιάδες και θείους, με τη δημιουργία της «Οδοντοστοιχούλας». Πρόκειται για ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων, επενδυμένο με ένα παιδικό τραγουδάκι, που έχει ως σκοπό όχι μόνο να διδάξει στοματική υγιεινή στο παιδί, αλλά και να το ενθαρρύνει να την τηρήσει.



Έχει διάρκεια όσο ένα βούρτσισμα και μέσω της χαρούμενης διάθεσης που αποπνέει, το βούρτσισμα γίνεται όχι μόνο διασκέδαση για γονείς και παιδιά, αλλά και μια καθημερινή συνήθεια που συνεισφέρει τα μέγιστα στη διατήρηση της παρούσης αλλά και της μελλοντικής τους στοματικής υγείας.

Ας κάνουμε το βούρτσισμα οικογενειακή μας υπόθεση!

Ας διατηρήσουμε ένα στόμα υγιές για να μιλάμε, να γελάμε, να γευόμαστε και να φιλάμε για όλη μας της ζωή!

Πηγή: Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά

Δείτε κι αυτό:

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας 2017: Ζήσε με ένα «έξυπνο στόμα»

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας: Ο ειδικός μάς λύνει τις απορίες (βίντεο)

Κουίζ: Πόσα γνωρίζετε για τη φροντίδα των δοντιών σας;

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας: Οι 10 συμβουλές-κλειδιά του οδοντίατρου