ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΣΙΠΥ: Η αύξηση των εισφορών πλήγμα στα μικρά εργαστήρια και στην αξιοπιστία της κυβέρνησης

Πλήγμα για τους Μικρομεσαίους επαγγελματίες και ειδικότερα για τους μικρούς εργαστηριακούς γιατρούς επιχειρεί το υπουργείο Εργασίας, με τις νέες ρυθμίσεις που αφορούν στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

ΠΟΣΙΠΥ: Η αύξηση των εισφορών πλήγμα στα μικρά εργαστήρια και στην αξιοπιστία της κυβέρνησης

Η Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών Βιοπαθολόγων-Κυτταρολόγων-Παθολογοανατόμων, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Ιδιωτών Πυρηνικών Ιατρών και η Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων σε επιστολή τους προς την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και με κοινοποίηση προς τους ΠΙΣ, ΙΣΑ, ΙΣΘ, ΙΣ Πάτρας αναφέρεται στην νέα κατάσταση, η οποία διαμορφώνεται και είναι εξαιρετικά οδυνηρή για τα μικρά εργαστήρια.

Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμη κα Υπουργέ
Μέχρι σήμερα οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων εξέπιπταν από το φορολογητέο εισόδημα και μάλιστα προ 11 μηνών με τον Νόμο 4387/16 (Νόμος Κατρούγκαλου) καθορίστηκε επακριβώς και ο τρόπος υπολογισμού αυτών (ασφαλιστικών εισφορών).

Πριν εφαρμοστούν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα, πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ, ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα αλλάζετε με νόμο και τα δύο:

1) Καταργείτε την έκπτωση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα
2) Τροποποιείτε την διαδικασία υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών ώστε να βγαίνουν αυξημένες.

Ήδη ο κλάδος τον οποίον εκπροσωπούμε (2500 μικροί και μεσαίοι εργαστηριακοί γιατροί μαζί με 10000 προσωπικό), από το 2012, έχει υποστεί επανειλημμένα πλήγματα με διαδοχικές μειώσεις τιμών, rebate, claw back, απελευθέρωση – ασύδοτη επιχειρηματοποίηση της υγείας, φορολογικό, ασφαλιστικό, με αποτέλεσμα την όδευση του προς την πλήρη κατάρρευση.

Με την νέα στροφή που επιχειρείτε, καταφέρνετε ένα μεγάλο πλήγμα αφ’ ενός μεν στην φερεγγυότητά σας και στην αξιοπιστία σας, αφ’ ετέρου δε προς όλη την μεσαία τάξη και ειδικότερα στον κλάδο μας τον οποίο οδηγείτε μια ώρα αρχύτερα στην έξοδο από την αγορά.

Πριν κάνετε οτιδήποτε (αν και οι πληροφορίες λένε ότι έχετε δεσμευτεί προς στους θεσμούς), σας καλούμε να σκεφθείτε και να πράξετε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να προστατεύσετε το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας. Συμφέρει την Ελλάδα, συμφέρει όλους μας».

Την επιστολή υπογράφουν ο Πρόεδρος Θ. Χατζηπαναγιώτου και ο Γ. Γραμματέας Σ. Κραμποβίτης.

Διαβάστε ακόμη:

Έκρηξη φυσικοθεραπευτών για τις εισφορές: Οδεύουμε σε πλήρη φτωχοποίηση