ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης: Μια διαφορετική δράση στον πολυχώρο «Αθηναΐς»

Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης σήμερα, μια νόσος που μπορεί να είναι ασυμπτωματική για μεγάλο διάστημα και την ίδια ώρα να λειτουργεί πολύ αρνητικά για το έντερό μας.

Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης: Μια διαφορετική δράση στον πολυχώρο «Αθηναΐς»

H κοιλιοκάκη ή δυσανεξία στη γλουτένη είναι μια χρόνια ανοσο-εξαρτώμενη φλεγμονή του λεπτού εντέρου, η οποία πυροδοτείται από την έκθεση στη γλουτένη σε γενετικά προδιατεθειμένα άτομα. Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που περιέχεται στο σιτάρι, στο κριθάρι και στη σίκαλη.

Βάσει στατιστικών υπολογίζεται ότι 1 στους 100-200 πάσχει από κοιλιοκάκη, ωστόσο η πλειοψηφία παραμένει αδιάγνωστη, με συνέπεια να υφίστανται καθημερινά τις συνέπειες της νόσου. Η νόσος μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω υιοθέτησης μιας διατροφής από την οποία απουσιάζει παντελώς η γλουτένη.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, οι εταιρείες Dr. Schär και Cana Laboratories ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ένα μαγειρικό show με προϊόντα χωρίς γλουτένη από τον διακεκριμένο chef Δημήτρη Σκαρμούτσο.

Το event θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Αθηναΐς» τo Σάββατο 20 Μαΐου 2017, 17:00-21:00. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για την κοιλιοκάκη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες διαλέξεις και επικοινωνία με το κοινό από εξειδικευμένους γιατρούς και διατροφολόγους για τη νόσο.

Στον πολυχώρο θα φιλοξενηθεί επίσης έκθεση φωτογραφίας «Gluten Free σπιτικό πιάτο» από την Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης. Παράλληλα, η μασκότ των προϊόντων Schär, Milly, θα απασχολήσει δημιουργικά τα παιδιά.

Τέλος, οι επισκέπτες θα γευτούν νόστιμες δημιουργίες και σνακ χωρίς γλουτένη από τη Dr. Schär.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

Ζυμαρικά χωρίς γλουτένη: Απολαύστε το αγαπημένο σας σπαγγέτι χωρίς τύψεις