ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τιμητική βράβευση του δημιουργού της DEMO Σταύρου Δέμου, από τον Σύλλογο Φαρμακοποιών Αρκαδίας

Μία εξαιρετικά σημαντική και τιμητική - όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος βράβευση - δέχθηκε ο πρόεδρος και ιδρυτής της DEMO ΑΒΕΕ κ. Σταύρος Δέμος από τον Σύλλογο Φαρμακοποιών Αρκαδίας.

Τιμητική βράβευση του δημιουργού της DEMO Σταύρου Δέμου, από τον Σύλλογο Φαρμακοποιών Αρκαδίας

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Επιστημονικής Ημερίδας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας, με θέμα: "Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ", που πραγματοποιήθηκε στο Aποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τριπόλεως στις 14 Μαΐου, η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας, Βασιλική Φράγκου μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, απέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ. Σταύρο Δέμο και αναφέρθηκε στο βιογραφικό και την πορεία του. Σε μία κατάμεστη αίθουσα, ο Αρκάδας επιχειρηματίας με σπουδαίο κοινωνικό, εταιρικό και ανθρωπιστικό έργο, βραβεύθηκε για την συμβολή του στην επιστήμη και την συνολική του προσφορά στον επχειρηματικότητα του τόπου ενώ συγχρόνως, ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας.

Ο Σταύρος Δέμος, γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας από πατέρα Αρκά και μητέρα Μικρασιάτισα. Σπούδασε οικονομικά στην Ανωτέρα Βιομηχανική Σχολή (σήμερα Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιώς), και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Φαρμακευτική Σχολή, όπου έλαβε το πτυχίο της Φαρμακευτικής. Από τα φοιτητικά του χρόνια, είχε το όραμα της δημιουργίας της δικής του Βιομηχανικής μονάδας.

Το 1965 άνοιξε Φαρμακείο στην Κοινότητα Παπάγου ενώ το 1966 ίδρυσε την ατομική επιχείρηση «ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΕΜΟΣ Φαρμακευτικά Προϊόντα». Το 1968 ίδρυσε την ετερόρρυθμη εταιρεία «ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΕΜΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» Παραγωγή και Εμπορία Φαρμακευτικών Προϊόντων. Οι δύο αυτές επιχειρήσεις συγχωνεύτηκαν το 1973 και ιδρύθηκε η «DEMO Aνώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Φαρμάκων» η οποία λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Για την επιστημονική και την κοινωνική του προσφορά, έχει βραβευτεί κατά καιρούς με περισσότερες από 22 διακρίσεις. Μέχρι σήμερα η Φαρμακοβιομηχανία που ίδρυσε ο Σταύρος Δέμος αποτελεί την πρώτη και μοναδική μονάδα παραγωγής πλαστικής αμπούλας στην Ελλάδα και επίσης την πιο σύγχρονη μονάδα παραγωγής ορών στην χώρα.

Η DEMO είναι πρώτη σε πωλήσεις στη Νοσοκομειακή αγορά της Ελλάδας, ενώ περισσότερα από 1.500 σκευάσματα εξάγονται σε 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η DEMO είναι επίσημος προμηθευτής του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, της UNISEF και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Οι 3 παραγωγικές μονάδες της DEMO, οι 21 γραμμές παραγωγής και οι 24 γραμμές συσκευασίας σε συνδυασμό με της υψηλής τεχνολογίας αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την καθιστούν μία από τις κορυφαίες εταιρείες της Ευρώπης. Επιπροσθέτως το Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου, που δημιούργησε η εταιρεία το 2005, είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο στην Ελλάδα. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα 850 άτομα από 500 που απασχολούσε το 2011 αρχή της κρίσης στην Ελλάδα. Αξιοσημείωτη είναι η ίδρυση εντός του χώρου του εργοστασίου σύγχρονου ιατρείου για τις ανάγκες του προσωπικού αλλά και Γυναικολογικού ιατρείου για την κάλυψη των αναγκών του γυναικείου προσωπικού που ανέρχεται στις 450 γυναίκες εργαζόμενες. Η ενέργεια αυτή αποτελεί Πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία στο χώρο των εταιρειών.

Την τελευταία τριετία έχει ξεκινήσει μία επένδυση αξίας 35 εκατ. ευρώ για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων και την επέκταση των εγκαταστάσεων παραγωγής φαρμάκων και αποθήκευσης. Εντός του 2017 ξεκινούν οι εργασίες για την 4η μονάδα παραγωγής στο Κρυονέρι όπου η DEMO ήδη εδράζει.

Οι παριστάμενοι (500 άτομα περίπου) που έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση, υποδέχθηκαν τον κ. Σταύρο Δέμο με συγκινητικά λόγια. Μεταξύ άλλων:

Ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, είπε ότι «ο κ. Δέμος κοσμεί την πατρίδα μας και δεν σας κρύβω κ. Σταύρο ότι εγώ από φοιτητής άκουγα το όνομά σας σαν κάτι το εξαιρετικό. Ελληνικές εταιρείες ξεκίνησαν από το μηδέν, δημιούργησαν εργοστάσια, δημιούργησαν θέσεις εργασίας, το πρόσημο είναι μόνο θετικό. Είναι ευθύνη της Πολιτείας να δίνουν κίνητρα, να βοηθάμε τέτοιους ανθρώπους επιχειρηματίες που επενδύουν στη γνώση και την καινοτομία και ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο, το να βλέπουμε εταιρείες να επενδύσουν και να ρισκάρουν, είναι τουλάχιστον πατριωτικό».

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Κώστας Μπέντεβης είπε ότι ο κ. Δέμος έχει προσφέρει πολλά στο χώρο της Υγείας. Επίσης, ευχαρίστησε τον κ. Δέμο για την προσφορά του στο χώρο της Υγείας και στο χώρο του Επιχειρείν στην Ελλάδα.

Η εκπρόσωπος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Αργυρώ Λαγούδη χαιρέτισε την προσπάθεια του Φαρμακευτικού Συλλόγου και έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Δέμο για την προσφορά του στον τόπο του την Αρκαδία.

Ο κ. Σταύρος Δέμος καταχειροκροτήθηκε όταν ανέβηκε στο βήμα της εκδήλωσης. Ευχαρίστησε για τα καλά λόγια που άκουσε. «Μην ξεχνάτε ότι είμαι ένας Αρκάς και από έναν Αρκάδα όλα μπορεί να τα περιμένει κάποιος. Όλοι οι Αρκάδες έχουμε μέσα μας το ίδιο DNA. Είναι αυτή η άγονη γη που μας γέννησε και που μας έδωσε την επιθυμία για πρόοδο και αγάπη». Πρόσθεσε ακόμη: «Ένα παιδάκι που γεννήθηκε εδώ και τόσα χρόνια στην Αρκαδική γη, οι πατριώτες του να τον τιμούν, είναι πολύ συγκινητικό».