ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποδηλασία υπέρ των ατόμων με πνευμονική υπέρταση

Ποδηλασία υπέρ των ατόμων με πνευμονική υπέρταση

Κάλεσμα συμμετοχής στην ποδηλασία που θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 στο νέο ποδηλατόδρομο του Δήμου Αμαρουσίου που διέρχεται από τις γειτονιές Πολυδρόσου, Παραδείσου και Αγίου Θωμά, απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης.

Η δράση έχει στόχο να επιβραβεύσει την σκληρή προσπάθεια υλοποίησης του νέου ποδηλατόδρομου και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και στήριξης στους ασθενείς με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονικής Υπέρτασης.

Με αφετηρία την οδό Καραμανλή και Ευζώνων, οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν στις 11:00 το πρωί, και αφού διανύσουν μία απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων θα καταλήξουν στην οδό Φαιάκων και Ανδρέα Παπανδρέου.

Τη δράση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αμαρουσίου, ο Σύλλογος Ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας», με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τη συμμετοχή της Πρόεδρου του Συλλόγου Ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας» κας Ιωάννας Αλυσανδράτου και του Επεμβατικού Καρδιολόγου Ιατρείου Πνευμονικής Υπέρτασης, επιστημονικού συνεργάτη του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου κ. Παναγιώτη Καρυοφύλλη, ο κ. Πατούλης τόνισε: «Μέσα από τη σύμπραξη του Δήμου Αμαρουσίου με το Σύλλογο Ασθενών «Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας» βούλησή μας είναι αφενός μεν, να αξιοποιήσουμε το νέο ποδηλατόδρομο που διέρχεται μέσα από τον αστικό ιστό της πόλης μας και ενώνει τρεις γειτονιές, και αφετέρου, να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία μας για τους ασθενείς που πάσχουν από μία σπάνια νόσο, αναδεικνύοντας την πραγματική εικόνα, του θάρρους και της αξιοπρέπειας. Με τη συμμετοχή όλων μας στη συμβολική αυτή πρωτοβουλία, ενισχύουμε την προσπάθειά τους και στέλνουμε το μήνυμα ότι «όποια μορφή σπανιότητας και αν έχει κανείς είναι αναπόσπαστο μέλος της κοινωνίας μας».

Η κα Αλυσανδράτου τόνισε ότι η «ποδηλατάδα μας αποτελεί ένα ορόσημο για όλους εμάς τους ασθενείς με Π.Υ καθώς αναδεικνύει την ανάγκη μας να είμαστε ενεργό μέλος της κοινωνίας παρουσιάζοντας ταυτόχρονα στο ευρύ κοινό τη δυσκολία του ασθενή με πνευμονική υπέρταση, ο οποίος φυσικά δεν μπορεί να κάνει ποδήλατο, μπορεί όμως, και του αξίζει, να κάνουν ποδήλατο για αυτόν, ενδυναμώνοντας τη φωνή του για την ανάγκη αναγνώρισης του σπάνιου νοσήματός του και φυσικά για την εύρεση μιας θεραπείας. Κάθε χρόνο πραγματοποιούμε την ποδηλατική μας βόλτα, κάνοντας πετάλι όλοι μαζί για να στείλουμε το μήνυμα της αναγνώρισης της νόσους μας από όλους στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Πνευμονικής Υπέρτασης (5 Μαΐου). Φέτος είναι ο πέμπτος ποδηλατικός γύρος και ευχαριστούμε τον κόσμο που χρόνο με το χρόνο αυξάνεται και υποστηρίζει το δύσκολο έργο μας. Οι συμμετέχοντες αυτή τη χρόνια θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη στάση ζωής μας την οποία αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο ο ήρωάς μας, ο Σπάνιος Μωβ Ελέφαντας Πόνγκο που με την γλυκιά ιστορία του μας στέλνει ένα μήνυμα θάρρους από τον ασθενή με Π.Υ, «όσο και αν κουράζομαι να αναπνεύσω μπορώ και θέλω να ζω με αξιοπρέπεια»!

Αναφερόμενος στη νόσο της Πνευμονικής Υπέρτασης (Π.Υ) και στον ορισμό αυτής, ο Καρδιολόγος του Ιατρείου Πνευμονικής Υπέρτασης, Επιστημονικός Συνεργάτης ΩΚΚ, κ. Παναγιώτης Καρυοφύλλης σημείωσε την σημαντικότητα της σύμπραξης όλων των φορέων για το όφελος αυτών των δύσκολων ασθενειών και επισήμανε ότι είναι σπουδαίο όλοι μαζί, ασθενείς, γιατροί και πολιτεία να γινόμαστε ο αρωγός του ασθενή με Π.Υ. Ο ειδικός γιατρός συνέχισε αναφερόμενος σε μια σπουδαία πρωτοβουλία των ίδιων των ασθενών που με θέληση για ζωή πέτυχαν να έχουν σήμερα μια θεραπευτική επιλογή για τη χρόνια θρομβοεμβολική πνευμονική υπέρταση (ΧΘΠΥ).

BEST OF NETWORK